УКР РУС

"Верес – це пасив, там немає доходів", – Олексій Хахльов про ситуацію з рівненським клубом та свої фінанси

16 вересня 2018 Читать на русском

Рівненський бізнесмен Олексій Хахльов розповів про проблеми народного клубу Вереса в українських реаліях.

Журналіст Дмитро Поворознюк в рамках свого YouTube-проекту "MYRIVNE" взяв інтерв'ю у відомого українського футбольного діяча Олексія Хахльова. Одна з основних тем розмови – Верес, з яким у першу чергу й асоціюється герой сюжету.

– Справа з інвестором Копитком. Хіба відразу не було зрозуміло, що львівський бізнесмен захоче інвестувати в львівський клуб?

– На сьогодні 99% відсотків людей думає, що це була помилка. Але я вважаю, що в історії залишиться перемога Вереса над Динамо та вихід в еліту. Для нас важливий плюс – Верес став впізнаваним брендом. 5 років тому в інших містах про Верес взагалі не говорили, зараз все по-іншому.

Хахльов прокоментував повернення Вереса у Рівне

– Всі вважають, що Верес двічі протягнули. Це, як мінімум, не чесно...

– Переможців не судять.

***

– Розраховувати на те, що команда в форматі народного клубу існуватиме в Україні виключно за кошти вболівальників – це утопія. Поставили крапку, рухаємося далі. Вона повинна фінансуватися з трьох джерел: вболівальники, влада і бізнес.

– Ви доларовий мільйонер?

– Вважайте, що так.

– Ви можете самотужки фінансувати команду?

– Я цього не буду робити. Це неправильний шлях, це переверне всі принципи. Прийдеться всіх розігнати і сказати, що це команда Олексія Хахльова. Підставити одну частину тіла, щоб мене туди цілували і гладили, носили на стільчику, сонце в тінь на тренуваннях ховали. Цього не буде, це неправильний формат. Вважаю, що ефективніше і дешевше для себе зробити народний клуб.

***

– Якщо б ви були моїм фінансовим радником, ви б точно сказали, що Верес – пасив, який потрібно викинути і ним не займатися. Це пасив, там немає доходів. Я не заробив жодної копійки протягом існування Вереса і вважаю його своїм пасивом, тобто витратами.

– Але у вас є зарплата у Вересі?

– Ні. Я працюю безкоштовно, як голова федерації. У Вересі я навіть не працюю. Я є президентом громадської спілки і заробітної плати не отримую.

Повна версія інтерв'ю Олексія Хахльова: