УКР РУС

Верес – Динамо: Комітет арбітрів вважає всі три вилучення правильними

27 лютого 2018 Читать на русском

Комітет арбітрів ФФУ прокоментував дії головного рефері матчу Верес – Динамо (3:1) Олександра Дерда.

Про вилучення Ротаня. Гравець гостей скоює порушення в ситуації зриву очевидною гольової можливості, починаючи затримувати футболіста Куліша ще за межами штрафної площі. Тим самим він уповільнює його просування до воріт, продовжуючи при цьому порушувати Правила вже всередині штрафної площі. Технічна санкція у вигляді пенальті та дисциплінарна санкція у вигляді ЧК були правильними тому, що це відповідає вимогам зазначеним у циркулярі ФІФА, згідно яких арбітр повинен контролювати в таких випадках наступне: чи мав захисник бажання та намір зіграти в м’яч або він здійснює навмисну затримку проти суперника спрямовану на перешкоджання суперникові реалізувати можливість забити гол.

Верес – Динамо: чи справедливо арбітр вилучив Ротаня та ще двох гравців?

Вилучення Бурди. Гравця гостей через отримання другої жовтої картки було правильно вилучено з поля. На 57-й хвилині цей гравець скоює очевидне порушення ногою на воротарі господарів, який перебував на газоні для того, щоб відбити м’яч. Явна неспортивна поведінка. На 66-й хвилині той самий гравець скоює порушення проти Степанюка під час початку контратакувальнх дій. Арбітр застосовує перевагу на користь господарів, але, коли гра зупиняється, він правильно виносить другу жовту картку. Рішення винести червону картку є правильним.

Вилучення Сімініна. Гравця господарів через отримання другої жовтої картки було правильно вилучено з поля. На 65-й хвилині цей гравець скоює порушення особливої тяжкості проти суперника і отримує жовту картку. На 72-й хвилині той самий гравець, діючи не за Правилами та у некоректний спосіб, проти безпосереднього суперника правильно отримує другу жовту картку. Рішення винести червону картку є повністю правильним", – пише офіційний сайт Комітету арбітрів ФФУ.

Нагадаємо, Верес виграв у Динамо з рахунком 3:1.