УКР РУС

"Вердер" Скрипника зимуватиме в зоні вильоту. Підсумки 17 туру Бундесліги

22 грудня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" підсумовує останній в цьому році 17 тур Бундесліги, в якому "Герта" закріпилась на третій сходинці, Чічаріто здобував перемогу для "Байєра" і тільки чемпіон звично виграв.

Прорив імені Крамни

"Штутгарт" настільке впевнено обіграв срібного призера минулого чемпіонату, що Юрґен Крамни на наступний же день отримав посаду і звання головного тренера "швабів". Більше того, штутгартці одним махом покинули останнє місце, випередили три команди і залишили зону вильоту! Після такого керівництво "червоно-білих" не могло не віддячити Крамни. З призначенням 44-річного тренера клубної молодіжки, "Штутгарт" тільки прогресує. Чого не скажеш про "вовків". Підопічні Хекінга після чотириматчевої безвиграшної серії в чемпіонаті йдуть зимувати на сьомому місці. Очевидно, в цьому сезоні ставку зроблено на Лігу чемпіонів.

Робота для Карло

Також зміни на тренерському містку відбулись (хоч поки і на папері) і в "Баварії". Керівництво мюнхенців офіційно назвало ім’я наступника Хосепа Гвардіоли, котрий допрацює в команді до кінця сезону. Ним став Карло Анчелотті, який, як і годиться, одразу ж запевнив, що відкинув усі решту варіантів працевлаштування як тільки отримав пропозицію від "Баварії". Однією з проблем, над якою італійському спеціалісту доведеться попрацювати – це реалізація гольових моментів. В матчі з "Ганновером" баварці з дев’яти ударів у ствір воріт суперника влучно пробили всього раз – Мюллер забив з пенальті. Не схоже на чемпіона.

Спритний "Горошок"

Чічаріто не перестає дивувати результативністю.  Мексиканець забив уже 19 голів за останні 22 матчі. До того ж останнє взяття воріт суперника "Горошком" стало переможним для його команди. Направду, один з найкращих трансферів "фармацевтів" за останні роки. Подумати тільки, "Байєр" придбав Ернандеса за смішні за сьогоднішніми мірками 12 мільйонів євро! Хав’єр вже зараз є ціллю багатьох клубів в найближче трансферне вікно, тому втримати його "аптекарям" буде непросто. Цікаво, що за свою кар’єру лише в одному сезоні Чічаріто забив більше, ніж в теперішньому - то був перший його чемпіонат, в якому Ернандес забив 21 гол за "Ґвадалахару".

Томас-хуліган

Розплата є неминучою, а інколи і миттєвою. Головний тренер дортмундської "Борусії" Томас Тухель перед матчем його команди в Кельні наробив збитків. Керманич "шершнів" розлив воду у підтрибунному приміщенні і відмовився прибрати за собою. Таку зухвалість "цапи" не пробачили – мінімально поступаючись впродовж усього матчу, "Кельн" в останній десятихвилинці вистрілив дуплетом, чим не залишив дортмундцям часу на удар у відповідь. На цьому покарання Тухеля не закінчилось. Прибиральниця після матчу облила тренера водою у відповідь, а керівництво господарів стало вимагати у Томаса публічних вибачень. Хуліган Тухель відмовився.

Пал Дардаі Третій

Феноменальна "Герта" впевнено перемагає в 17 турі "Майнц" і закінчує першу частину чемпіонату на третьому місці. Хто, скажіть, хто міг передбачити такий результат берлінців ще півроку тому?! Якщо в Англії є "Лестер", то в Німеччині є "Герта". У цих клубів навіть кольори подібні. Обоє в минулому сезоні боролись за виживання, а в нинішньому, всупереч прогнозам, ведуть боротьбу в полярно іншій частині турнірки. Обоє демонструють результат, який зовсім не відповідає бюджету клубу та рівню гравців. Магія футболу, не інакше! Тільки чи залишиться ця магія після січневого трансферного вікна? Так само обом тепер є кого втрачати з лідерів.

Шуберт не сфальшивив

Менхенґладбахська "Борусія" встигла відійти від важких наслідків перемоги над "Баварією" і втрималась в першій четвірці чемпіонату перед перервою в чемпіонаті. Цінності цьому додає те, яким чином "скакуни" перемогли свого суперника по 17 турі. "Дармштадт" вів у рахунку, відігрувався програючи, більшу частину матчу мав чисельну перевагу в гравцях – коротше, зробив усе для того, аби гра між не зовсім рівними суперниками була рівною. До честі "Борусії", команда в складний момент таки змогла вибороти важливі три очки. В другому колі "чорно-білим" має бути легше – виліт з Ліги чемпіонів та Кубка Німеччини суттєво полегшить графік команди.

Скрипник. Оптимізм. Все

"Впевнений, що "Вердер" потрапив у зону вильоту ненадовго". Такими словами підсумував програний "Айнтрахту" матч Віктор Скрипник. А й справді, колись же чорна смуга має закінчитись, а стабільно позитивні результати "Вердер" не демонстрував уже давненько. Нічого іншого Віктору Анатолійовичу не залишається робити – тільки запевняти, що все не так погано. От тільки чи допоможе це вберегти його від звільнення? "Музики" вже довго перебувають в кризі, тому керівництво може взяти приклад із друга по нещастю "Штутгарта", який після зміни головного тренера покинув зону вильоту в доволі короткий термін.

Вайнцирль-метаморфоза

Ще одна команда, з якої бременцям (особливо, Скрипнику) варто брати приклад – це "Аугсбург" Вайнцирля. Після того, як баварці програли тому ж "Вердеру" в 12 турі, вони не тільки не програли жодного матчу, а й змогли з останньої сходинки Бундесліги переміститись на шість позицій вверх. І, що головне, без зміни головного тренера. Закінчити рік на мажорній ноті та закріпити серію вдалих результатів "Аугсбург" зумів перегравши у видовищному, але складному поєдинку "Гамбург". Тим цікавіше буде поглянути на аугсбурців в наступному році, особливо у протистоянні з "Ліверпулем" Юрґена Клоппа в Лізі Європи.

Микола Решнюк, спеціально для "Футбол 24"