УКР РУС

“Вердер” Скрипника приймає перевірку зі столиці. Анонс 19 туру Бундесліги

29 січня 2016 Читать на русском

“Футбол 24” анонсує 19 тур Бундесліги. Матч майже рівних команд в Аугсбурзі, поєдинок імені “Ґоліафа і Давида” в Мюнхені та біло-синє дербі у Дармштадті.

29 січня, п’ятниця, 21:30

“Майнц” - “Борусія” М

Зустріч минулотижневих невдах, які в цьому році поки що очок не набирали. “Майнц” не може виграти вже третю гру поспіль у Бундеслізі. Якщо їм не вдасться перемогти і в 19 турі – це буде найдовша безвиграшна серія “карнавальників” при Мартіну Шмідту, який вже майже рік очолює команду. Натомість “Борусія” своє невтішне досягнення вже перевершила: в цьому чемпіонаті “скакуни” програли сім матчів, в той час як за весь минулий – всього шість. Інтриги цьому протистоянню додає найкращий бомбардир п’ятничних матчів цього сезону (4 голи), “карнавальник” Юнус Маллі, який може зіграти проти своєї колишньої команди.

Травмовані: Сото – Херрманн, Хан, Шульц, Домінґез, Янчке, Дауд

Дискваліфіковані: Джака (“Борусія” М)

30 січня, субота, 16:30

“Байєр” - “Ганновер”

Перший матч “Ганновера” у новому статусі – останньої команди чемпіонату. Втім, “червоні” мають чудовий шанс тут же позбутись цього ганебного звання. Наступним над ганноверцями в турнірній таблиці йде “Хоффенхайм”, якому в цьому турі грати на “Альянц-Арені”. Якщо підопічні Томаса Шаафа зуміють зачепитись за очки в Леверкузені, то, швидше за все, знову потіснять “селян” на дно. У “фармацевтів” своя атмосфера. Другий тур поспіль вони грають з командою, що замикає турнірку. Минулого тижня перемогти той же “Хоффенхайм” не вдалось. Якщо не вийде це зробити і в найближчу суботу, то команда Роґера Шмідта ризикує підійти до гри 20 туру з “Баварією” не в надто хорошому гуморі та психологічному стані.

Травмовані: Аранґіз, Бендер, Рю Син Ву – Кійотаке, Андреасен, Бенсхоп, Вольф

Дискваліфіковані: Шульц, Сане (всі - “Ганновер”)

30 січня, субота, 16:30

“Борусія” Д - “Інґольштадт”

Дивишся на вивіску цього матчу і читаєш: “Чергові три очки для Дортмунда”. Складно зараз уявити ситуацію, при якій команда Тухеля не візьме своє у поєдинку з “Інґольштадтом”. Хоча саме такі розклади перед матчем і можуть бути шансом для “шанцерів”. В першому колі “шершні” на “Ауді-Спортпарк” в своїй манері рознесли новачка дивізіону з рахунком 4:0. Зараз у “Борусії” дванадцятиматчева безпрограшна серія на своєму стадіоні – 11 перемог та одна нічия з іншим новачком із Дармштадту. В свою чергу, підопічні Хасенхюттля не виграють на виїзді уже шість поєдинків поспіль, у трьох з яких не забили жодного голу. Здається, комусь буде боляче в суботу.

Травмовані: Шахін, Бендер – Левельс

Дискваліфіковані: Ґросс (“Інґольштадт”)

30 січня, субота, 16:30

“Аугсбург” - “Айнтрахт”

Всього один показник в турнірній таблиці не дозволяє “Аугсбургу” та “Айнтрахту” бути абсолютно рівними. У обох команд по 20 очок, п’ять перемог, п’ять нічиїх та вісім поразок. Лише різниця забитих-пропущених у баварців краща, ніж у франкфуртців: “-5” протии “-6”. “Орли” вразили нас в минулому турі своєю жагою до перемоги, яку їм вдалось вирвати у “Вольфсбурга” на 90-й хвилині матчу. “Аугсбург” на попередніх вихідних гостював у Берліні, де на рівних зіграв з третьою командою чемпіонату “Гертою”. Ці команди навіть в минулому році двічі зіграли між собою в нічию. Дивовижна рівність, яка зрештою має колись закінчитись.

Травмовані: Паркер, Кальсе-Бракер, Вернер – Андерсон, Кіттель, Флум, Кастайнос, Райнарц

Дискваліфіковані: Каюбі (“Аугсбург”)

30 січня, субота, 16:30

“Дармштадт” - “Шальке”

Поєдинок двох біло-синіх команд. “Дармштадт” востаннє перемагав “кобальтових” ще 26 років назад - у вересні 1989 обидві команд, що на той час виступали в другій Бундеслізі, закінчили гру з рахунком 3:2 на користь “лілій”. Щоправда, після того команди зустрічались всього шість разів. На сьогодні “Шальке” є найуспішнішою контратакувальною командою чемпіонату. В зворотніх атаках ґельзенкірхенці цього сезону забили найбільше серед всіх – сім голів. Однак, цей факт не лякає господарів майбутнього протистояння, оскільки самі підопічні Дірка Шустера пропустили з тих же контратак всього один гол за ідентичний період. Коса на камінь у всій красі.

Травмовані:  Утіда, Настасіч, Аого, Хьоведес (всі - “Шальке”)

30 січня, субота, 16:30

“Вердер” - “Герта”

Третя команда згори таблиці гратиме з третьою командою з низу турнірки. “Вердер” Скрипника впевнено переміг в минулому турі “Шальке” і тим самим дав своїм вболівальникам надію на те, що в другому колі команда таки зможе відійти на безпечну відстань від зони вильоту. Щоправда, суворий календар одразу ж поставив перед “музиками” складніше завдання для закріплення результату. Посоромлювач скептиків та їх прогнозів берлінська “Герта” в цьому сезоні має вже вісім кліншітів – другий показник після “Баварії”. Крім цього, “Стара дама” на відстані у 66 хвилин від клубного рекорду по тривалості сухої серії – на даний момент столичні не пропускають уже 421 оберти хвилинної стрілки у всіх турнірах. Непростий, але гідний виклик для Скрипника і його команди.

Травмовані: Вольф, Юханнссон, Штернберг, Барґфреде, Ґальвез – Аллагі, Джігерджі, Бурхерт

30 січня, субота, 19:30

“Штутґарт” – “Гамбург”

Цей матч – зустріч двох серій: безпрограшної у “Штутґарта” (5 матчів) та безвиграшної у “Гамбурга” (4 матчі). Цікаво, що за всю історію Бундесліги найбільше поразок штутгартцям завдали саме “червоноштанники”, зокрема і в матчі першого кола (3:2). Інтриги протистоянню додає зустріч по різні сторони барикад менеджера та підлеглого. Нинішній тренер “швабів” Юрген Крамни у другій частині сезону 2005/06 виступав за “Дармштадт” з Регіональної ліги “Південь”, головним тренером якого на той час був саме нинішній коуч “динозаврів” Бруно Лаббадіа. Будемо сподіватись, що Артем Кравець допоможе своєму наставнику перевершити колишнього боса.

Травмовані: Ґінчек, Харнік – Екдаль, Спахіч

31 січня, неділя, 16:30

“Вольфсбург” – “Кельн”

Певною мірою несподівано “Вольфсбург” Дітера Хеккінга останнім часом перебуває за межами єврокубкової зони і вимушений наразі боротись за потрапляння у неї. Суперником “вовків” по 19 турі є “Кельн”, котрий також має можливість вже за підсумками цього туру вирватись на шосту, лігоєвропейську сходинку. Таким чином протистояння стає матчем за три очки. В останніх семи іграх між цими суперниками перемогу неодмінно здобував саме “Вольфсбург”. Востаннє “цапи” перемагали “зелено-білих” в Бундеслізі ще в 2010 році з рахунком 3:2. Цікаво, що теперішній спортивний директор “Вольфсбурга” Клаус Аллофс грав за “Кельн” (1981-1987) і навіть виграв з командою Кубок Німеччини-1983.

Травмовані: Дост, Арнольд, Аскуес (всі - “Вольфсбург”)

31 січня, неділя, 18:30

“Баварія” – “Хоффенхайм”

Чи можна чекати несподіванки від матчу між цілковитим фаворитом чемпіонату і аутсайдером? Між цими командами відстань у 35 очок. Число нічиїх у “Баварії” найменше в чемпіонаті (1), а у “Хоффенхайма” – найбільше (8). Мюнхенці не програють “селянам” останні 15 ігор в чемпіонаті. За сім крайніх візитів хоффенхаймців на “Альянц-Арену” їм вдалось здобути лише один бал. Тільки “Інгольштадт” забив менше голів у чемпіонаті (12), ніж “Хоффенхайм” (18). Лише дортмундська “Борусія” забила більше голів (50) у Бундеслізі в цьому сезоні, ніж “Баварія” (48). Скажіть після цього чи світять команді Хуба Стевенса бодай якісь очки у Мюнхені в цю неділю? Ото ж бо й воно.

Травмовані: Ґьотце, Рібері, Бенатіа, Рафінья, Ульріх, Боатенг – Хердлінг, Ельюнуссі, Швеґлер

Микола Решнюк, спеціально для “Футбол 24”