УКР РУС

Венглинський: На "Металіст" чекають проблеми у чемпіонаті

6 лютого 2014 Читать на русском

Відомий у минулому футболіст Олег Венглинський в інтерв’ю "Футбол 24" поділився враженнями від турніру Об’єднаний Суперкубок.

- Олеже, як вам гра донецького "Шахтаря" на турнірі в Ізраїлі?

- "Шахтар" виграв Суперкубок справедливо. Це найсильніша команда турніру, що вона і довела своєю грою. Здивований, що в такий ранній період "гірники" так добре підготовлені. По якості та рівню гри "Шахтар" вразив.

- Можна говорити про те, що "Шахтар" здатен виграти Лігу Європи?

- "Шахтар" - амбіційна команда, яка завжди ставить перед собою максимальні завдання. Але перемога в Лізі Європи залежить від багатьох факторів, зокрема від жеребу. В Лізі Європи у цьому році, як ніколи, багато італійських команд.  Тому, "Шахтар", безперечно, претендент на перемогу, а як воно буде – побачимо.

- У "Металіста" ще місяць для підготовки. На цьому етапі що скажете про гру харків’ян?

- Очікував від "Металіста" більшого. У харків’ян не має злагодженого і монолітного колективу, як було раніше. У мене таке відчуття, що на "Металіст" очікують проблеми в чемпіонаті. Зараз це намагаються приховати під ширмою того, що ще місяць на підготовку. А мені здається, що у фізичному плані команда підготується, а в психологічному є проблеми. Не має тої легкості, згуртованості. Після переходу Соси передня лінія викликає занепокоєння. Замінити цього футболіста ніким. Тому у "Металіста" можуть виникнути проблеми.  

- Загалом, на тлі російських команд наші клуби не погано виглядають?

- Команди тільки готуються до сезону, футболісти грають на тлі навантажень. Ніхто ж не готувався спеціально до цього турніру. Команди були приблизно однакового рівня. Тішить, що українські команди зайняли 1-2 місця. Порівнюючи наші чемпіонати, не може не тішити те, що вкотре ми опинилися вище.

Розмовляв Гліб Ваколюк