УКР РУС

Венглинський: Фонсека розуміє, що з сьогоднішнім Шахтарем вже всі навчилися грати

21 грудня 2017 Читать на русском

Екс-форвард Динамо та Дніпра Олег Венглинський поділився думками щодо відмінності гри Шахтаря у Лізі Чемпіонів та чемпіонаті України.

– У моєму розумінні, на сьогоднішній день, є два Шахтаря. Перший Шахтар – це єврокубковий – надмотивований. Я був просто вражений матчем "гірників" з Манчестер Сіті. Я таких мотивованих бразильців Шахтаря ще ніколи не бачив. Ні Бернарда, ні Ісмаїлі, ні Тайсона, який бігав з надривом задньої поверхні стегна. Тому, є Шахтар, який грає в Лізі чемпіонів, який хоче себе показати, проявити. Але є Шахтар, який грає у внутрішньому чемпіонаті, – менш мотивований, менш налаштований на боротьбу. Команда, яка грає на класі і думає однією лівою обіграти суперника, але без фізичних зусиль зараз нікого обіграти неможливо.

Шахтар запропонував Моруцану контракт на 5 років, – ЗМІ

Також кинулося в очі, що "гірники" не мають рівноцінних замін. Раніше футболіст, який виходив на заміну, неодмінно посилював гру. Був матч, коли після Ліги чемпіонів Фонсека вдався до ротації в УПЛ, і команда втратила очки. Тому, маючи таку лавку, Шахтар на два-три фронти не витягує. Якщо донеччани могли спокійно обходитися другим складом, то зараз цього немає і в помині. Потрібно віддати належне і нашим командам – вони навчилися грати з таким Шахтарем: інертним, без гостроти, без руху. Можливо, "гірникам" навіть легше сьогодні виступати в Лізі чемпіонів, де всі суперники проти них відкриваються. В УПЛ ж у "помаранчево-чорних" було декілька матчів, в яких вони здобували перемоги вже на стрічці.

Фонсека прекрасно розуміє, що з сьогоднішнім Шахтарем вже всі навчилися грати. І ті емоції, які були у нього після поєдинку з "Зорею", говорять про те, що він розуміє, що справи у внутрішньому чемпіонаті йдуть не кращим чином. І скільки б не говорили з приводу вилучень і пенальті, все, за винятком червоної картки Фреду, було по справі. Відверто кажучи, мене вразила поведінка Фонсеки в тому матчі, а дії його помічників я взагалі не хочу обговорювати" – розповів Венгинський в інтерв'ю dynamo.kiev.ua.

Карпати позбавлені 3 очок через борг перед Гудимою