УКР РУС

Венглинський: Через ситуацію з Хачеріді може постраждати збірна України

4 березня 2017 Читать на русском

Екс-форвард збірної України та футбольний експерт Олег Венглинський поділився очікуваннями від протистояння національної команди з Хорватією у відборі до ЧС-2018.

"Скажу так: є побоювання у захисній лінії. Чому? Тому що за хорватів грає Маріо Манджукіч – потужний, габаритний нападник таранного типу, що штампує голи з регулярністю, якій можна позаздрити. А поєдинок "Шахтаря" з "Сельтою" якраз і показав проблеми в центральній зоні оборони. У складі іспанців виступав Джон Гвідетті, а це всього 50 відсотків від Манджукич. Проте швед продавлював Ракицького і Ордеця і врешті-решт зробив гру.

Тому в даній ситуації нашій збірній необхідний свій велетень. В інтересах "Динамо", а тим більше національної команди з Хачеріді потрібно знайти компроміс. Я працював під керівництвом метрів вітчизняного тренерського цеху, таких, як Валерій Лобановський, Євген Кучеревський, бачив, як це робив Мирон Маркевич. Так ось, вони в основу завжди ставили футбольні якості виконавця, в інтересах команди завжди знаходили компроміс.

Як захисник високого класу Хачеріді не викликає ніяких сумнівів. На мій погляд, це найкращий в Україні гравець по відборам. З останнього мені на пам'ять приходить гра "Динамо" в Неаполі, коли четвірка атакувальних футболістів "Наполі", яка здатна за п'ять хвилин роздягнути будь-який захист Серії А, нічого не змогла вдіяти з динамівським беком. Що вони б не робили, Хачеріді виграв цю боротьбу. Так, у Жені характер – не подарунок. Але знову ж таки – в обставинах, що склалися необхідно керуватися футбольними якостями динамівського захисника. Я розумію, що "закрутка" з Хачеріді непроста, але через цю ситуацію може постраждати головна команда країни. Звичайно, і Жені необхідно проявити футбольну мудрість, оскільки він вже не хлопчик. Але в будь-якому випадку потрібно, щоб дві сторони пішли назустріч одна одній", – розповів Венглинський.

Раніше журналіст телеканалу "Футбол 1" Ігор Бурбас розповів, що Хачеріді оштрафували на 50 тисяч доларів через недостатню самовіддачу на тренуваннях "Динамо". Пізніше з'явилась інформація про переведення Євгена в дубль.

Нагадаємо, матч Хорватія – Україна відбудеться 24 березня о 21:45. Хорватія – Україна: квитки для українців надійшли у продаж – умови придбання. Команда Шевченка вилетить до Австрії на збори в суботу, 18 березня. Заради зборів збірної будуть перенесені на п'ятницю 3 матчі 22 туру УПЛ за участю "Шахтаря", "Динамо" і "Дніпра".

Чому посварилися Сергій Станіславович та Євген Григорович