УКР РУС

Венеція у меншості драматично вигризла повернення в еліту і стала останнім учасником нового сезону Серії А

28 травня 2021 Читать на русском

У матчі-відповіді фіналу плей-офф за право виступати у Серії А Чіттаделла не втримала перемогу над Венецією. Звіт про поєдинок читайте на "Футбол 24".

Італія, плей-офф за вихід у Серію А, фінал

Венеція – Чіттаделла – 1:1 (перший матч 1:0)

Голи: Бокалон, 90+3 – Проя, 26

Вилучення: Маццоккі, 36 (Венеція, друга жовта картка)

Інтер домовився про контракт з Індзагі – Лаціо вже попрощався з фахівцем

Перший матч обох команд завершився мінімальною перемогою Венеції, тож супернику довелось відвойовувати втрачене з перших секунд. Гості одразу захопили ініціативу і протягом матчу переважали суперника у всіх компонентах гри. На 15-й хвилині форвард Чіттаделли Джакомо Беретта впав у штрафному майданчику суперника, вимагаючи пенальті – арбітр залишився невблаганним. В середині тайму кількість ударів переросла в якість і Федеріко Проя вивів гостей вперед: увірвавшись до воротарського майданчика, півзахисник отримав пас з глибини поля і на мить випередивши захисника, проштовхнув сферу повз голкіпера. За трохи Паскуале Маццокі протягом хвилини отримав дві жовті картки (за затримку суперника і підніжку) і залишив Венецію у меншості.

Після відпочинку Чіттаделла продовжила тиснути. Супермотивація гостей було зрозумілою – Чіттаделла ніколи не була в Серії А, а два роки тому програла аналогічний фінал плей-офф Вероні, хоча виграла перший матч (2:0). За рахунок чого мала відігруватись Венеція, було не зовсім зрозуміло – за десять хвилин до завершення матчу господарі не спромоглись бодай на один удар по воротах суперника після перерви. Зрештою на третій доданій хвилині Ріккардо Бокалон відгукнувся на простріл з лівого флангу і, на якусь мить випередивши голкіпера, відновив статус-кво. Ані часу, ані емоцій Чіттаделлі вже не вистачило.

Як наслідок, Венеція – третій представник Серії В (разом з Емполі та Салернітаною), який наступного сезону виступатиме в еліті. До слова, востаннє "помаранчево-чорно-зелені" грали у Серії А в сезоні 2001/02, а найвищим їхнім досягненням стало третє місце у сезоні 1941/42.

Доннарумму лякають прикладом Шевченка через прощання з Міланом, або Чому не можна керуватися "мерзенними грошима"