УКР РУС

Великий вибір та ілюзія конкуренції: хто стане №1 у воротах збірної України на найближчий період

25 червня 2023 Читать на русском

Сергію Реброву не скоро доведеться жалітися на брак воротарів, яких можна викликати у національну команду. Втім, місце в основі лише одне, і так виглядає, що особливих альтернатив в Сергія Станіславовича не буде.

Довгий час роль №1 у збірній ділили представники Динамо і Шахтаря. Після ери Шовковського безапеляційним варіантом був Андрій Пятов. Потім зійшла зірка Георгія Бущана, якого через травму замінив Анатолій Трубін.

Нові амбіції та виклики: чи зможе Ребров-тренер перевершити себе у збірній

За цей час в нас виросла ціла плеяда талановитих та перспективних стражів воріт. Футбол 24 розмірковує, хто з них писатиме історію збірної найближчим часом.

Анатолій Трубін

21-річний вихованець Шахтаря попри молодий вік може вже похизуватися дуже великим досвідом. Цей хлопець не лише прискорив завершення кар'єри Андрія Пятова, а й неабияк допомагав "гірникам" у чемпіонаті та єврокубках, чим привернув увагу чималої кількості європейських топів.

Окрім того, талант проявляє риси, яких так часто бракує молодим виконавцям – впевненість та стабільність. З іншими компонентами гри, такими як гра на виходах, стабільність на лінії, гра ногами, взаємодія з партнерами у нього теж все в порядку. Ігрова практика, талант та робота над собою дозволяють прогнозувати, що саме в Анатолія є всі шанси будувати довгу кар'єру головного воротаря національної команди.

Георгій Бущан

Після Євро-2020 Жора став улюбленцем українських вболівальників. Фантастичні сейви у найбільш відповідальні моменти гри стали його візитівкою, завдяки якій раніше СаШо став легендою.

На жаль, саме на кар'єрному трампліні Георгія спіткала прикра травма, яка надовго залишила його поза футбольним полем. Без сумніву, голкіпер точно повернеться на перші ролі у київському Динамо, а от щодо збірної – не факт. Трубін має наробити серйозних помилок, аби Сергій Станіславович проводив ротації на позиції воротаря, а частотою відвертих ляпів Анатолій не відрізняється.

Руслан Нещерет

Ще один талановитий голкіпер Динамо, кар'єру якого "підкосила" травма. Після шаленого матчу з Барсою та сейву після удару Лео Мессі йому пророкували швидкий злет на найвищі футбольні вершини, але події розгорнулися не так, як би цього хотілося.

Після повернення доля дала Руслану неймовірний шанс – Бущан отримав травму, тож йому випала роль першого голкіпера Динамо. Виглядає так, що скористатися ним на повну воротар не зміг. Звісно, списувати на нього всю вину за провал Динамо у чемпіонаті не можна, але враження, що талант діяв на межі своїх можливостей та показав максимум майстерності теж язик не повертається. Можливо, колись Нещерет зможе реалізувати свій потенціал, але для цього потрібно не втратити місце в основі Динамо.

Андрій Лунін

Вічний резервіст мадридського Реала вже навряд чи реально може претендувати на місце в основі збірної України. Талант та працездатність Андрія не зможуть компенсувати ігрової практики, навіть якщо ти тренуєшся з найкращими футболістами світу.

Після погроз Анчелотті зробити його третім воротарем мотивація Луніна залишатися на "Бернабеу" незрозуміла вже абсолютно нікому. Кілька кубкових матчів на рік, а після конфлікту Карло з босами "вершкових" і вони тепер під питанням – це на іншому боці галактики від будь-яких кар'єрних амбіцій. Ніхто не довірятиме ворота національної команди голкіперу, який може розгубитися від найменшого тиску, тож якщо Андрій не перегляне варіанти відходу з Реала вже цього літа – саме запрошення його у збірну при наявності талантів з ігровою практикою ніхто не розглядатиме.