УКР РУС

Вбивчі Динамо і Шахтар, падіння Зорі і надія Карпат. Підсумки 6-го туру УПЛ

21 серпня 2017 Читать на русском

"Футбол 24" представляє підсумки 6-го туру чемпіонату України.

1. Клас Динамо

Кияни без проблем розгромили Сталь (4:1) після важкого виїзду на Мадейру на матч з Марітіму (0:0). Головний тренер киян Олександр Хацкевич застосував масштабну ротацію, змінивши одразу 8 футболістів у стартовму складі порівняно з матчем плей-офф Ліги Європи. Голодні гравці Динамо, які не мали достатньо ігрової практики, накинулись на Сталь і легко стерли її.

Гра "динамівців", чесно кажучи, не вразила своєю якістю, але "синьо-білі" здобули перемогу суто на класі.

Окрім того, цей матч показав, що Динамо може грати проти команд рівня Сталі не найсильнішим складом, даючи змогу себе проявити всім виконавцям.

2. Падіння Зорі

Зоря продовжила свою чорну смугу, зазнавши 3-ї поразки за 6 матчів. Головна причина невдач Зорі – серйозні кадрові зміни. Команду влітку покинули фактично 11 гравців. І це ще не кінець, адже ще можуть піти Рафаел Форстер та Паулінью. Натомість команда підсилилась якісними новачками, які потенційно можуть повернути команду до топ-3.

Зірка – Зоря – 2:1 – Відео голів та огляд матчу

Юрію Вернидубу необхідно запастись терпінням і, з часом, футболісти зіграються та знову будуть демонструвати належну гру та здобувати результат. Принаймні, на це хочеться сподіватись...

3. Прісне донецьке дербі

Перед поєдинком Шахтаря з Олімпіком було багато розмов про те, що команда Романа Санжара має нав'язати "гірникам" серйозну боротьбу, адже в останніх поєдинках їм вдавалось зачепитись за нічию.

Проте Шахтар без проблем розібрався із суперником. "Гірники" забили 2 м'ячі і мали ще купу моментів, аби збільшити свою перевагу.

Шахтар – Олімпік – 2:0 – Відео голів та огляд матчу

Після матчу стало ясно, що Олімпік наразі готовий здобувати результат лише з командами рівними собі, а до конкуренції з Шахтарем чи Динамо ще дуже далеко.

4. "Сірий кардинал"

Маріуполь завітав до Полтави після розгрому Карпат із чудовим настроєм й амбіціями мав намір закріпитись у верхній 6-ці. Матч із Ворсклою був рівним, команди обмінювались гострими моментами, яких у гостів було побільше.

Однак Ворскла витерпіла атаки Маріуполя і знайшла слушну нагоду вразити ворота суперника.

Можливо, перемога команди Василя Сачка не відображає ходу гри, але такий ігровий стиль приносить полтавцям результат.

"Сірий кардинал" УПЛ вже тихенько підібрався до лідерів чемпіонату і зручно вмостився на 3-му місці. Ворскла має хороші шанси завершити турнір у топ-3, якщо продовжить грати настільки ж стабільно.

5. Дно Чорноморця

Як би не старались "моряки", але перервати чорну смугу невдач їм не вдається. У грі з Вересом одесити мали прекрасні нагоди, щоб забити, але натомість пропустили безглуздий гол і знов програли.

3 забиті, 10 пропущених і 1 очко за 6 турів – це привід замислитись про серйозні зміни. Щоправда у клубі мають подумати, як саме зміни необхідні "морякам", аби нарешті вибратись з дна.

Бабич: Я готовий подати у відставку, буду розмовляти з керівництвом

6. Надія Карпат

Карпати не припиняють штурмувати трансферний ринок і підписувати нових футболістів. Перед грою з Олександрією до "левів" приєднались Фернандо Тіссоне і Редван Мемешев.

Аргентинець дебютував у стартовому складі і одразу показав, що може стати ключем до майбутніх успіхів. Тіссоне впевнено диригував грою команди з центру поля, більшість передач були спрямовані в передню лінію, на загострення. Цього вкрай не вистачало Карпатам у попередніх іграх.

Серйозною проблемою наразі лишається слабка результативність форвардів Карпат. Вони не встигають за думкою Тіссоне, відкриваються не найкращим чином і погано діють у завершальній стадії.

Проте Тіссоне – не панацея від усіх ігрових проблем Карпат. Питання викликає слабка гра флангів, особливо лівого, де діють Лебеденко та Чачуа, незлагоджена взаємодія центральних оборонців.

Олександрія ж робить ставку на Лігу Європи і досягає потрібного результату як в УПЛ, так і на євроарені. Стабільність і правильна розстановка пріорітетів – козирі, якими команда Володимира Шарана вдало користується. Після матчу-відповіді проти БАТЕ Олександрія має почати перемагати в Україні.

Символічна збірна 6-го туру УПЛ