УКР РУС

Важке новорічне похмілля. Анонс 20 туру АПЛ

1 січня 2014 Читать на русском

Ну що, прокинулися? Гайда дивитися англійський футбол!

Британці потурбувалися про Ваше хороше самопочуття після гарячої святкової ночі. Одразу десять матчів в ігровій програмі другої половини першого дня нового року! Нудьгувати не буде ніхто.

Особливо, якщо "Вест Хем" продовжить грати в тому ж дусі, що й минулої суботи, коли "Вест Бром" заледве врятував пункт на "Аптон Парку" у безкомпромісній "зарубі" - 3:3. Сьогодні Сем Аллардайс, який має всі шанси стати сьомим наставником, якому вказали на двері в новому сезоні, прямує на "Крейвен Котедж", розташований зовсім поруч. Обидві лондонські команди перебувають безпосередньо у зоні вильоту, тож програвати ніхто не збирається. У попередньому турі "котеджери" програли "Халлу" з безапеляційним рахунком 0:6, і якби не надто скромний термін перебування біля керма команди Рене Меленстена, його б уже звільнили. Розбірки аутсайдерів мають всі шанси стати найцікавішою подією мід-віку.

Суто за обгорткою центральний матч дня відбудеться на "Олд Траффорд": "МЮ" приймає "Тоттенхем". У команд абсолютна рівновага в кількості набраних очок, манкуніанці мають хіба що значно кращу різницю м'ячів. "Дияволи" зараз в ударі - чотири перемоги поспіль - і команда Мойєса наблизилася до "Ліверпуля" на відстань якихось двох очок. А Мерсисайд здавався таким недосяжним! Ударними темпами забиває Денні Велбек, до того ж лазарет "червоних дияволів" бадьоро рапортує, що проти "шпор" зможуть зіграти Руні та ван Персі.

Для Тіма Шервуда, який вже вчетверте виведе "Тоттенхем" на гру в якості наставника, це буде найсерйознішим випробуванням. З приходом знаменитого півзахисника 90-х, "шпори" помітно збадьорилися - дві перемоги і одна нічия. Якраз настає кризовий період, коли ейфорія від приходу нового керманича зазвичай йде на спад, і команда стає такою, якою вона є насправді.

І взагалі, з усіх учасників пелетону лідерів лише "Арсеналу" буде доволі просто взяти максимум очок. Адже якщо "каноніри" трощили "Кардіфф" з Маккеєм і ще й на території Уельсу, то тепер - без Маккея і на "Емірейтс" це зробити, за логікою, ще простіше. Дуже і дуже непросто доведеться "Ман Сіті" - команда гратиме на полі "Суонсі". Вісім матчів без поразок (лише одна нічия) - Мануель Пеллегріні дуже продуктивно підтягує своїх підопічних на самісіньку верхівку п'єдесталу. Але виїзні матчі досі даються "блакитним" з великим напруженням - лише три перемоги у дев'яти матчах. "Суонсі" ж уміє впиратися - манкуніанці не забили на "Ліберті" ще жодного м'яча.

"Челсі" після вкрай виснажливого і емоційного протистояння з "Ліверпулем" гратиме на "Сент-Мері". У минулому сезоні "Саутгемптон" влаштував тут "аристократам" добрячу головомийку, обігравши їх. Однак тоді команду не тренував Моурінью. Зі сеу Жозе "Челсі" вже продемонстрував неодноразово, що вміє виходити сухим з води навіть при поганій грі, або ж коли поступається в рахунку. Знову скрутні часи настали для "Ліверпуля". Дві поспіль поразки відчутно похитнули позиції Мерсисайду. До того ж, чисельний лазарет поповнили ще й Джо Аллен і Мамаду Сахо. "Халл" не здасться без бою - це очевидно. До того ж, "тигри" не так давно - місяць тому - пошматували команду Роджерса. Матч на "Енфілді" буде інтригуючим і непередбачуваним.

Одне з головних відкриттів першого кола - це "Ньюкасл". Французька колонія Алана Пардью перемагає, не зважаючи на ранг суперника, а невдача з "Арсеналом" навряд чи зупинить переможну ходу "сорок". Не так давно ВБА був для "Ньюкасла" дуже незручним суперником, але останні чотири матчі між "пернатими" закінчилися трьома звитягами "чорно-білих". Дуже ризикований вояж здійснює "Евертон" - на "Британію", де "Сток" у цьому сезоні програв лише одного разу. Донедавна "іриски" справляли враження безвідмовного механізму, але поразка на своєму полі від "Сандерленда" засвідчила - ніхто не ідеальний.

"Суонсі" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 0:4 (Джеко, Агуеро-2, Сілва), 1:0 (Мур), 0:1 (Тевес), 0:0, 0:3 (Негредо, Насрі-2)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Арсенал" - "Кардіфф"

Попередні матчі: 3:0 (Ремзі-2, Фламіні)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Крістал Пелас" - "Норвіч"

Попередні матчі: 0:1 (Хупер)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Фулхем" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 1:1 (Демпсі - Піккьон), 1:3 (Х'юз - Коул-2, Піккьон), 0:3 (Нолан, Рід, Тейлор), 3:1 (Бербатов, Родальєга, О'Браян, автогол - Нолан), 0:3 (Діаме, Д. Коул-2)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Ліверпуль" - "Халл Сіті"

Попередні матчі: 1:3 (Джеррард - Лівермор, Мейлер, Шкртел, автогол)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Саутгемптон" - "Челсі"

Попередні матчі: 2:2 (Ламберт, Панчон - Ба, Азар), 2:1 (Родрігес, Ламберт - Террі), 1:3 (Родрігес - Кехілл, Террі, Ба)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Сток Сіті" - "Евертон"

Попередні матчі: 1:0 (Хут), 1:1 (Камерон - Крауч, автогол), 1:1 (Джонс - Шоукросс, автогол), 0:1 (Міральяс), 0:4 (Деулофеу, Коулмен, Ов'єдо, Лукаку)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Сандерленд" - "Астон Вілла"

Попередні матчі: 2:2 (Вікхем, Сессеньон - Петров, Данн), 0:0, 0:1 (Агбонлахор), 1:6 (Роуз - Влар, Вайман, Бентеке-3, Агбонлахор), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Вест Бромвіч" - "Ньюкасл"

Попередні матчі: 3:2 (Одемвінгі, Макоулі, Шарнер - Ба-2), 1:3 (Лонг - Сіссе-2, Бен Арфа), 1:2 (Лукаку - Ба, Сіссе), 1:1 (Джонс - Гуффран), 1:2 (Брант - Гуффран, Сіссоко)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"МЮ" - "Тоттенхем"

Попередні матчі: 3:0 (Велбек, Андерсон, Руні), 3:1 (Руні, Янг-2 - Дефо), 2:3 (Нані, Кагава - Вертонген, Бейл, Демпсі), 1:1 (ван Персі - Демпсі), 2:2 (Руні-2 - Вокер, Сандро)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87