УКР РУС

Вацко: Вилучення Мораєса розслабило "Шахтар"

19 грудня 2016 Читать на русском

Футбольний коментатор Віктор Вацко поділився враженнями від матчу 18 туру УПЛ "Динамо" – "Шахтар".

"Я хотів би подякувати футболістам обох команд за гру. Мені дуже сподобався перший тайм у виконанні київського "Динамо": мені сподобався настрій, пресинг, швидкий гол, який надав іскру цьому поєдинку і який додав "Динамо" впевненості. Але справа в тому, що як кияни показали проблеми "Шахтаря" в обороні, так і "гірники" знову розкрили проблеми "Динамо". На мій погляд, проблема полягає в тому, що "Динамо" недостатньо якісно укомплектовано в лінії оборони, і в цьому матчі це було помітно. Хочу зробити комплімент Сергію Реброву за те, як він вибудував гру своєї команди в першому таймі, а індивідуальні помилки деяких футболістів – це не проблема головного тренера, він не може, на жаль, на даний момент нічого змінити.

У другому таймі, коли "Шахтар" вів у рахунку, "Динамо" намагалося йти вперед і показало свої амбіції в цьому матчі, хотіло досягти позитивного результату. "Шахтар" же зіграв на своїх сильних сторонах – швидкість, техніка бразильців, і в другій половині у "Шахтаря" була тільки одна проблема – реалізація моментів: вони могли закрити гру значно раніше.

Я думаю, що у Фонсеки було багато питань до опорних півзахисників – наприклад, Степаненко в першому таймі виключно фолив. Всі знають, як працює зв'язка Срна-Марлос, і якщо в першому таймі, поки Дерліс Гонсалес грав дисципліновано, "Динамо" вдавалося справлятися з цією загрозою, то в другому таймі, коли одна людина випала з командної роботи, то вийшло, що Макаренко залишився один проти двох. А ось вилучення Мораєса розслабило "Шахтар", я в цьому переконаний. Загалом, думаю, що для кожного вболівальника команди подарували свято футболу, і я був би щасливий бачити такі матчі в плані енергетики, емоційності, майстерності", – розповів Вацко.

"Шахтар" переміг "Динамо" на НСК "Олімпійський" з рахунком 4:3. Дивіться відео голів і огляд матчу. Також читайте наші оцінки та перші підсумки матчу. Футболісти влаштували бійку на футбольному полі. Паулу Фонсека прокоментував перемогу над київською командою. Сергій Ребров після зустрічі офіційно підтвердив закінчення кар’єри Олександра Шовковського.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу