УКР РУС

Вацко: "Говерла" поступово перетворюється на якесь штучне утворення

6 березня 2015 Читать на русском

Відомий український коментатор прокоментував стан справ в ужгородському клубі.

"Я можу сказати, що "Говерла" - унікальна, щонайменше у новітній історії українського футболу. На моїй пам'яті ще не було клубу, футболісти якого мають усі шанси зіграти цілий сезон, не отримуючи зарплатні! Фраза "А куди вони подінуться?" незабаром має всі шанси стати символічним девізом менеджменту українських футбольних клубів.

Відтак, я не розумію ні мотивації, ні завдань, ні… взагалі нічого, що пов'язано із таким от існуванням клубу. Ще якби там грали молоді місцеві футболісти, можна було б говорити про якесь регіональне значення "Говерли" для розвитку місцевого футболу, але і цього немає. 

Тому прогноз на друге коло у мене такий: незалежно від результату, Грозний заявить, що виховав для "Динамо" М'якушка, Коваля, Хльобаса, Ягодінскіса, Каверіна, Люльку та Аруну, я для "Шахтаря" - Грішина, Глушицького і Качарабу. І в даній ситуації, можливість надання ігрової практики молодим українським футболістам у Прем'єр-лізі виглядає найяскравішою і найпозитивнішою місією існування ужгородського клубу. Клубу, що мав усе, аби стати великим, самобутнім і значимим для цілого регіону, але обрав інший шлях і поступово перетворюється на щось, що більше схоже на якесь штучне утворення. На жаль...", - прокоментував у своїй конференції Віктор Вацко.