УКР РУС

Вацко: Бланко-Лещука необхідно "заграти" за збірну України

17 лютого 2017 Читать на русском

Український коментатор Віктор Вацко вважає, що нападника "Шахтаря" Густаво Бланко-Лещука необхідно викликати у збірну України.

"Нещодавно десь вичитав, що українське походження Густаво Бланко-Лещука дозволяє йому швидко отримати громадянство України. Його гра проти "Сельти", не лише гол, а власне гра, неодноразово примушувала замислюватися про те, що цей футболіст міг би допомогти збірній України. Звичайно, за "Шахтар" це був лише перший офіційний матч Густаво. Звичайно, попереду у нього як успіхи, так і невдачі. Але чи багато у нас в країні сильних центрфорвардів, яких можна назвати забивними? Чи не дефіцит ударного забивного нападника зі стабільною ігровою практикою був однією із найбільших наших проблем минулого року? Лещуку (а саме ця, українська частина подвійного прізвища, була написана на його футболці у матчі проти Сельти) 25 років. Він у розквіті сил.

Відштовхуючись від усього цього, маю переконання, що Густаво Бланко-Лещука необхідно у найближчий час "заграти" в офіційному матчі за збірну України. І нехай надалі створює конкуренцію, здорову, якісну, яка допомагає у прогресі, нашим уже чинним, відомим "заграним" за збірну атакувальним талантам. Нехай дає ще одну опцію приємного вибору тренерському штабові.

Ну і противники натуралізації тут не матимуть аргументів. Походження ж у Густаво - українське!", – написав Вацко у своєму Facebook.

"Шахтар" мінімально обіграв на виїзді "Сельту" в рамках першого матчу 1/16 фіналу Ліги Європи. Відео гола та огляд матчу. Паулу Фонсека залишився задоволеним результатом, але вважає, що доля протистояння визначиться в Харкові. У матчі-відповіді "Сельті" доведеться обходитись без Радої, який отримав дискваліфікацію. Однак Беріссо сподівається, що в Україні "Сельта" зуміє домогтися потрібного результату.