УКР РУС

Ващук: В умовах війни не потрібно скорочувати кількість футбольних клубів

30 січня 2015 Читать на русском

Кандидат на посаду президента ФФУ Владислав Ващук розповів про своє бачення розвитку українського футболу.

"Потрібно повернути вболівальників на трибуну. Як тільки армія любителів футболу стане багатомільйонною, як тільки футбол стане масовим, він комерціалізується і клуби почнуть заробляти гроші. Але на початковому етапі ми можемо залучити інвестиційні кошти міжнародних інвесторів. Для цього ми повинні бути відкритими, чітко формулювати конкретні цілі та завдання, прозоро звітувати про виконану роботу. Зрозуміло, зараз це дуже важко зробити в умовах війни. Але не слід все списувати на війну, необхідно домагатися змін на краще навіть у таких умовах.

Що нам робити в умовах війни з фінансово витратним професійним футболом? Далі скорочувати чемпіонат? Нічого скорочувати не треба. Можливо, варто задуматися про обмеження максимальних зарплат, а також зацікавити якимись преференціями власників клубів. Щоб їм було цікаво інвестувати кошти не тільки у свій клуб, але в український футбол загалом.

Футбол має культивувати здоровий спосіб життя, дарувати почуття гордості за свою країну мільйонам хлопців. І забувати про це не можна навіть в умовах війни", - переконаний Владислав Ващук.

Нагадаємо, фаворитом у боротьбі за крісло глави ФФУ називають депутата від "Блоку Порошенка" Андрія Павелка.