УКР РУС

Ващук: В таких іграх на поле потрібно випускати Шеву

27 липня 2011 Читать на русском

Екс-гравець київського "Динамо" Владислав Ващук в ексклюзивному інтерв’ю сайту "ФУТБОЛ 24" поділився враженнями від першої гри у 3-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів своєї колишньої команди проти казанського "Рубіна" (0:2).

- Учора, перш за все, мені не сподобався результат. Було не зрозуміло, чому в "Динамо" було два опорних півзахисники й не було другого нападника, - каже Владислав. - Склалося враження, що "динамівці" хотіли грати на контратаках, очікували, що "Рубін" побіжить уперед. Не знаю… Я досі засмучений.

- Тобто, Юрій Сьомін зіграв дуже обережно?
- Думаю, так, надто обережно.

- В двох голах винен Бадр Ель Кадурі чи уся лінія оборони?
- Причому тут тільки Кадурі, винна уся лінія, особливо центральні захисники. Вони не злагоджено діяли. В цілому, уся оборона зіграла не якісно. "Рубін" мало що створив біля воріт Шовковського. Але якісь голи незрозумілі, незрозумілий пенальті. Такий одинадцятиметровий не можна ставити.

- Президент "Динамо" Ігор Суркіс після гри заявив, що його футболісти не показали бажання битися за результат. Погоджуєтеся з тим, що "динамівці" не продемонстрували характер?
- Ні, не погоджуся. Хлопці старалися. Просто "Динамо" рідко на своєму полі починає гру з 0:1. Тому зламалася уся гра. А хлопці виклалися на 100 відсотків. В деяких епізодах їм банально не таланило. Якби рахунок на початку був 0:0, гра могла бути іншою. А стосовно бажання та характеру, боротьба була дуже жорсткою, якість гри "Динамо" була достатньо непоганою. Лише не було гостроти в окремих діях.

- Перед грою чимало фахівців говорили про те, що індивідуальна майстерність гравців "Динамо" вища, чим у "Рубіна". Сам матч спростував цю тезу?
- Справа в тому, що завжди грає команда, а не індивідуальності. Так, за рівної гри виділяються особистості на полі. Але в цій ситуації грала уся команда. "Рубін" злагоджено грав в обороні, при потребі вони усе робили через фол, трохи нахабно діяли. Можливо, цього бракувало нашим гравцям. Але я вірю в те, що 2:0 це ще не вирок. Головне, в Казані забити перший гол, а там, можливо, і другий заб’ємо.

- Що для цього потрібно – випустити двох-трьох нападників?
- Думаю, буде достатньо двох нападників. В таких іграх потрібно випускати Андрія Шевченка. Чому? У нього величезний досвід, коли Шева на полі, це позначається в кращу сторону на грі нашої команди.

- Якщо перед грою в Києві ще була невизначеність у тактиці на гру Курбана Бердиєва, то на матч-відповідь можна впевнено говорити про те, що "Рубін" гратиме від оборони?
- Не думаю, Бердиєв – хитра людина. Він розуміє, що "Динамо" може побігти уперед. Казанці ж гратимуть у рідних стінах, при своїх уболівальниках. Вони можуть зіграти як на контратаках, так і в атакуючий футбол. Схиляюся до думки, що "Рубін" не відсиджуватиметься в обороні, а зіграє в атакуючий футбол. Казанці пресингуватимуть на кожному клаптику поля, не даватимуть "Динамо" шансів створити небезпеку.

- Як взагалі тепер оціните шанси обох команд на проходження в наступний раунд Ліги чемпіонів?
- Не усе вирішено. Шанси 60 на 40 на користь "Рубіна". Рахунок тільки 2:0, якби було 3:0, то, звісно, питання було б практично вирішене. Тепер багато чого залежатиме від того, чи заб’є "Динамо" швидкий гол. А раптом в киян в Казані буде таке ж везіння, як в "Рубіна" у Києві. "Рубін" ж практично нічого не створив. Перший гол – це помилка Діакате, йому м’яч випадково в ногу поцілив, а епізод не передбачав загострення. А епізод із пенальті… В цій ситуації арбітр міг призначити одинадцятиметровий, а міг цього не робити. В домашніх стінах у такій ситуації не ставиться пенальті. Тож, "Рубін" нічим не виділявся. "Динамо" грало на перемогу, а казанці аби тільки не пропустити, грали на нічию. Але ця тактика при щасливому збігу обставин принесла гостям перемогу.

Розмовляв Андрій Захарчук