УКР РУС

Ваша ставка, містере Харрі! Анонс 27 туру АПЛ

3 березня 2012 Читать на русском

Поєдинок між "Тоттенхемом" і "МЮ" здатний докорінним чином змінити перебіг боротьби за титул.

Новий тур готує для нас одразу три мегапротистояння. Окрім матчу на "Вайт Харт Лейн" буде спекотно на "Енфілді", а на берегах річки Тайн викрешуватимуть іскри у дербі Північної Англії. Ще зовсім нещодавно автор цих рядків писав анонс 2 туру, а тепер має честь зосередитися на його "віддзеркаленні". Стрімка течія Часу наближає англійську першість на фінішну стрічку. До розв’язки залишилося не так вже й багато.

"Віган" - "Суонсі"

Господарям достатньо однієї перемоги, аби полишити зону вильоту. Натомість ще одна поразка суттєво погіршить становище гостей з Уельсу, адже наблизить їх до відчайдушних аутсайдерів, на кшталт "Вігана". Титул найкращого тренера АПЛ за підсумками січня зіграв з Бренданом Роджерсом злий жарт – його команда двічі поспіль зійшла з поля переможеною. Чи зуміє "Віган" продовжити "лебедям" цю серію? Чому б ні? "Латікс" не поступаються вже у трьох матчах поспіль, хоча серед суперників були міцні "Евертон" та "Астон Вілла".

Попередні матчі: 0:0

Прогноз "Футболу 24": 1:0

 

"Блекберн" - "Астон Вілла"

У двох виїзних поєдинках команда Стіва Кіна поступилася з катастрофічним рахунком 1:10. Після кошмарного побиття на "Емірейтс" та "Іттіхаді" (зверніть увагу на близькосхідне коріння цих назв, до речі) "Блекберну" залишається уповати на своєрідну реабілітацію в рідних стінах. "Вілланам", натомість, не вдається перемогти у чотирьох матчах поспіль. Гра колективу Макліша справляє плачевне враження попри суперовий підбір форвардів, відтак, останнє слово, вочевидь, буде за Якубу і його товаришами.

Попередні матчі: 2:0 (Педерсен-2), 1:4 (Калініч – Янг-2, Хейнлі, автогол, Даунінг), 1:3 (Педерсен – Агбонлахор, Хескі, Бент).

Прогноз "Футболу 24": 2:1 

"Сток Сіті" - "Норвіч"

Протистояння на "Британії" цікаве своєю максимальною непередбачуваністю. "Вистрелити" може будь-яка з команд, хоча букмекери віддають перевагу господарям. У минулому турі "гончарі" врешті відчули забутий смак перемоги, тоді як "канарки" поступилися "МЮ" у відкритому і чесному бою. Окремо варто простежити за діями данського кіпера "Стока" Томаса Соренсена. Ветеран останнім часом надто багато "метеликів" спіймав, ще й за національну збірну "відзначився", пропустивши після нехитрих ударів Широкова та Аршавіна. Можливо, пора на пенсію?

Попередні матчі: 1:1 (Джонс – да Лід)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

КПР – "Евертон"

Становище "обручів" - катастрофічне. Після закриття трансферного вікна, де лондонці, на перший погляд, вельми успішно попрацювали, промайнули чотири тури, а в актив КПР надійшов жалюгідний один пункт. Новачки абсолютно не відпрацьовують авансів – від Сіссе більше клопоту, аніж користі; Діакате підсів на дискваліфікацію; Замора ще не налагодив цілковитого порозуміння з тими, хто покликаний постачати його "снарядами". У матчах з  командами калібру "Евертона", це хаотичне збіговисько лиш диво врятує від поразки.

Попередні матчі: 1:0 (Сміт)

Прогноз "Футболу 24": 0:2

 

"Ман Сіті" - "Болтон"

Поталанило ж "містянам" із календарем! В той час, як "червоним дияволам" доводиться грати через "не можу", адже серед суперників, в основному, команди першої десятки, Роберто Манчіні з маніакальною холоднокровністю обезкровлює тих, що "знизу". Ось і знову, даруйте, сировина для відбивної приїхала. Реалії такі, що "скакунам" у Манчестері навіть підкова на щастя не допоможе.

Попередні матчі: 1:0 (Тевес), 2:0 (Лескот, Джеко), 3:2 (Сілва, Баррі, Джеко – Класніч, К. Девіс)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

 

"Фулхем" - "Вулверхемптон"

Здолавши "Фулхем" у другому турі чемпіонату, "вовки" очолили турнірну таблицю. З того часу випало зіграти ще 24 поєдинки, в яких "Вулвз" перемогли лише… тричі. То хіба варто дивуватися, що ця команда осіла на дні? Шанси на одужання, попри всі проблеми, таки існують.

Террі Коннор, який поки є тимчасовою заміною Міку Маккарті, зумів непогано підготувати команду до матчу в Ньюкаслі. Чи справді цей фахівець спроможний на диво, побачимо в ході поєдинку на "Крейвені". Найголовнішою проблемою гостей стане нейтралізація Павла Погребняка, який надто вже активно взявся доводити, що лондонці зі своїм вибором не помилилися.

Попередні матчі: 2:1 (Дембеле-2 – ван Дам), 1:1 (Джонсон – Флетчер), 0:2 (Дойл, Джарвіс)

Прогноз "Футболу 24": 3:1 

 

"Вест Бромвіч" - "Челсі"

Спершу Хіддінк, згодом Моурінью, а тепер ще й Бенітес. Примари цих добродіїв вже не перший тиждень кружляють роздягальнями "Стемфорда", підіймаються на сині трибуни, а згодом цинічно поскрипують тренерською лавою. Лавою, яка наразі належить Віллаш-Боашу. Де-юре. Бо фактично португалець вже десь далеко звідси – і у власних помислах, і в думках товстосума з Чукотки. Наскільки можна здогадатися, мікроклімат в таборі "аристократів" геть кепський. Ще й це інтерв’ю Давіда Луїша, в якому він "проїхався" по Лемпсу! Словом, виїзд до команди, яка свої попередні два матчі виграла з загальним рахунком 9:1, нічого хорошого для "Челсі" не обіцяє.

Попередні матчі: 0:6 (Малуда-2, Дрогба-3, Лемпард), 1:3 (Одемвінгі – Дрогба, Калу, Лемпард), 1:2 (Лонг – Анелька, Малуда)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Ньюкасл" - "Сандерленд"

Поєдинок "сорок" та "котів" здавна іменується як дербі Північної Англії. Ворожнеча лише загострилася після вильоту "Ньюкасла" в Чемпіоншип, адже кожен, хто зараховував себе до вболівальників "Сандерленда", вважав за потрібне дошкульно вколоти суперників, які зазнали фіаско. Зате коли "сороки" повернулися в еліту, знущання посипалися в іншому напрямку. Причому, безпосередньо на смарагдовому полі. Та не лише особисті порахунки "зігріватимуть" суперників, а й невдачі в минулому турі. "Сорокам" кортить реваншуватися за втрачену перемогу над "Вулвз". Про розгром "Сандерленда" від ВБА зайве нагадувати…

Попередні матчі: 5:1 (Нолан-3, Амеобі-2 – Бент), 1:1 (Нолан – Г’ян), 1:0 (Р. Тейлор)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

 

"Ліверпуль" - "Арсенал"

"Енфілд" потрохи заспокоюється після святкування перемоги у фіналі Кубка Ліги. Щоправда, вікторія ця надто непереконливою видалася. Старожил Чемпіоншипу чимало крові попив у "червоних" і до останнього удару в серії 11-метрових претендував на перемогу. "Арсенал" зараз значно ефектніший від свого суперника, а розгром "Тоттенхема" повинен впевнити Венгера, що він на правильному шляху. Вже через кілька днів "гармашам" належить провести матч-відповідь з "Міланом", тож цікаво, чи стануть вони викладатися у Ліверпулі на 100 відсотків. В будь-якому випадку, без травмованого Аггера, а також Джеррарда, який, скоріш за все, також не зіграє, господарям доведеться не легше.

Попередні матчі: 1:1 (Нгог – Рейна, автогол), 1:1 (Куйт – ван Персі), 2:0 (Ремзі, автогол, Суарес).

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

"Тоттенхем" - "МЮ"

"Що це було?" – запитували одні в одних фани "Тотнема" після вояжу на "Емірейтс". У дербі Північного Лондона "шпори" постали абсолютно беззахисною командою, яка з певної миті забула, як це – атакувати і оборонятися. Поразка знову відкинула цей загалом симпатичний колектив на суттєву відстань від манчестерських грандів. Якщо ж ще й цього разу Реднапп відпустить "МЮ" з трьома очками, про завдання-максимум можна буде остаточно забути. Статистика останніх матчів переконливо свідчить на користь перемоги "дияволів". Як і відсутність в цьому поєдинку Скота Паркера, новоспеченого капітана збірної Англії. До того ж, за гостей зможе зіграти Руні – горлянка вже не болить. Попри такі красномовні факти, ризикнемо поставити на господарів - задля відродження чемпіонської інтриги.

Попередні матчі: 0:2 (Відіч, Нані), 0:0, 0:3 (Велбек, Андерсон, Руні)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

Олег Бабій