УКР РУС

Варшава вже близько. "Дніпро" - "Наполі". Анонс

14 травня 2015 Читать на русском

«Дніпру» залишилось зробити один крок, аби вийти у фінал Ліги Європи.

«Дніпро» - «Наполі» - 22:05, Київ, «Олімпійський», арбітр – Мілорад Мажич (Сербія). Перший матч – 1:1

Крок залишився всього один, але він найважчий, можливо, за всю історію «Дніпра». Дніпропетровський клуб жодного разу не був у півфіналі євротурніру, а у фіналі – й поготів. Тепер вони як ніколи близько до заповітної мети, про яку, здається, ніхто й не мріяв. Навряд чи Маркевич ставив перед командою завдання вийти у фінал чи виграти Лігу Європи.

Але дніпропетровці виявились дуже незручним суперником для багатьох – в тому числі й для «Наполі». І ось 1:1 в Італії - і «Дніпро» вже вкотре у цьому сезоні доводить, що його зарано списувати з рахунків.  Так, українська команда програла перший матч по грі, але не по результату, і з часткою везіння зуміла забити гол. Але не все можна приписувати фортуні – «Дніпро» пропустив тільки один гол на «Сан Паоло», а це вже дорого коштує.  В Україні Маркевич пообіцяв показати інший футбол, але Мирон Богданович достатньо хитрий лис, щоб щось вигадати, що стане сюрпризом для гостей. Не виключено, що дніпропетровці поставлять автобус. І вони мають на це право. А, можливо, при повному «Олімпійському» підуть добивати пораненого звіра – теж реальний варіант, але занадто ризикований, адже «Дніпру» не обов’язково сьогодні забивати.

Багато хто сходиться на думці, що «Наполі» занадто розпіарена команда цього сезону. І, в принципі, доля правди цьому є. До першого матчу з «Дніпром» команду Бенітеса вважали головним фаворитом на трофей, але здається, це всього лише через чудову гру з «Вольфсбургом». Та й те тільки через матч у Німеччині. У Серії А, наприклад, в минулому турі неаполітанці не зуміли переграти «Парму», яка ледве зводить кінці з кінцями. Перед тим було ще кілька повністю провальних матчів – наприклад, з «Емполі».   

Порівняно з першим матчем, змін у командах не очікується. Принаймні всі здорові і нема дискваліфікованих. А от чи захочуть тренери міняти коней на переправі – це вже загадка. Більше над цим повинен подумати Бенітес, але це вже не наші проблеми. Нам залишається лише вірити, що найголовніший поєдинок «Дніпра» ще попереду.

Мирон Маркевич: «В Італії ми багато в чому не були схожі самі на себе. Але я вважаю, що це має пройти. Ми граємо вдома, в першому матчі є хороший результат, тому все має бути нормально. Шанси є завжди. Я впевнений, що сьогодні буде трохи інший футбол, тому що знаю - у нас є сильні сторони, яких ми не проявили в Італії».

Рафаель Бенітес: «Всі знають, що матч триває два тайми по 90 хвилин. Нам треба зіграти так, щоб пройти далі, максимально викластися. Всі ми знаємо, що то була помилка, але не хочу про це говорити. Сьогодні буде досвідчений суддя. Сподіваюся, цього не станеться. Тим більше, мова йде про путівку у фінал Ліги Європи: не думаю, що навіть за теорією ймовірності таке може повторитися вдруге».

Олег Телюк, Football24