УКР РУС

Варанков: Хочу помститися "Чорноморцю" за "Кривбас"

17 липня 2011 Читать на русском

Напередодні сьогоднішнього матчу з "Чорноморцем" новачок "Карпат" Андрєй Варанков розповів про свій переїзд з Кривого Рогу до Львова та очікування від гри з одеситами.

– Як виник варіант твого переходу в "Карпати"?
– Його озвучив президент "Динамо" Ігор Суркіс. Сказав, що в клуб прийшла пропозиція від "Карпат" передати мене в оренду терміном на один рік… Треба давати згоду, подумав я.

– Тим більше, що львів’ян тренує твій співвітчизник Олег Кононов. Був з ним знайомий раніше?
– Особисто – ні. Але, звісно, я знав про цього фахівця і слідкував за виступами його клубу.

– На якій позиції ти будеш грати у "Карпатах"?
– Конкретної розмови з Олегом Георгійовичем на цю тему у мене ще не було. Я ж тільки недавно приїхав до Львова. Але найближчим часом така розмова, напевне, відбудеться.

– Який номер вибереш у "Карпатах"?
– Взагалі то мої номери зазвичай крутяться довкола цифри "8". В "Оболоні" грав під 80-м, у "Кривбасі" – під 8-м. Але у Львові "вісімка" виявилася зайнятою (Ігорем Ощипко – ред.), і я взяв собі майку з 14-им номером. Хоча, за великим рахунком, зараз не на часі зациклюватися на математиці такого роду.

– Ігор Худоб’як назвав перший матч львів’ян в цьому сезоні апогеєм невезіння. Згідний з думкою новоспеченого партнера?
– Я уважно дивився гру "Карпат" з "Іллічівцем" і думав: як м’яч після таких ударів може не залітати в сітку? Достатньо згадати момент самого Ігоря, коли маріупольців врятували почергово дві стійки! На мою думку, результат цієї зустрічі не є логічним, але якщо моїй новій команді вдасться зберегти такий рівень гри, то з вирішенням завдань проблем не буде.

– Якщо не помиляюсь, "Чорноморцю", з яким тобі і твоїм партнерам грати сьогодні, ти вже забивав?
– Так, забив у Одесі в позаминулому сезоні у складі "Кривбаса". Втім, переможним цей м’яч виявився лише на один тайм, який ми виграли 1:0. А в другій половині зустрічі одесити забили нам тричі. Подивимося, чи вдасться мені вийти на поле, щоб взяти реванш за ту поразку вже в складі "Карпат".