УКР РУС

"VAR нас ігнорує": як лідерів Лаціо перед матчем з Динамо довели до розпачу

12 березня 2018 Читать на русском

Півзахисник та нападник Лаціо Марко Пароло та Чіро Іммобіле поскаржились на систему відеоповторів, яка вже не вперше впливає на очкові втрати суперника Динамо по ЛЄ.

Між матчами з київським Динамо за вихід у чвертьфінал Ліги Європи римляни поїхали на Сардинію. Лаціо зумів відігратись лише на останніх хвилинах завдяки диво-голу Іммобіле у стилі Ібрагімовіча.

Динамо – Лаціо: прогноз на матч 1/8 фіналу Ліги Європи

Однак після гри лаціалі синхронно нарікали на VAR – відеоасистента рефері, який не сприяє команді в поточному сезоні, а навпаки, частенько відбирає очки.

Суддя матчу з Кальярі спочатку призначив пенальті на користь господарів після перегляду відео. Натомість в епізоді, коли команда Сімоне Індзагі претендувала на 11-метровий, рефері Марко Гуїда і не думав перевірити ситуацію за допомогою відеоповторів.

"Коли ви фанат Лаціо і чекаєте VAR на свою користь", ви дуже нагадуєте Пабло Ескобара із серіалу "Наркос".

"Вони не хочуть використовувати VAR у наших ситуаціях, позаяк тоді будуть змушені визнати нашу правоту. Чіро Іммобіле не мав жодних причин пірнати у штрафному. Суддя повинен був перевірити цю ситуацію.

Технологія VAR є дуже корисною, але має використовуватись належним чином. Як у другому таймі, коли Кальярі присудили пенальті.

Очевидно, що в цьому сезоні VAR вимикається, коли мова йде про нас. Гуїда сказав нам, що не думає, що там був пенальті, а судді з VAR йому підтвердили це. Вони точно дивились якийсь інший матч", – обурився Пароло.

"Ми не грали добре і знаємо про це. Лаціо має повернутись на стежку перемог якнайшвидше.

Найбільше мене дратує те, що VAR не існує для нас. Якщо ситуація може бути на нашу користь, нікому й в голову не прийде перевірити її. Як на мене, суддя повинен був призначити пенальті у їхні ворота", – а це вже Іммобіле, герой суперечливого епізоду та й матчу загалом.

Мауро Бергонці, 46-річний італійський суддя, визнав, що пенальті на Іммобіле було "як святая святих", а не призначити його – жахлива помилка.

Перед матчем з Динамо Лаціо втрималось на 4-му місці (дає право грати в Лізі чемпіонів), однак безвиграшна серія команди Індзагі вже становить 4 матчі в усіх турнірах.

"Наша позиція в турнірній таблиці могла бути зовсім іншою, якщо ви додасте пенальті у ворота Ювентуса, Торіно, Дженоа... Є речі, які змушуть думати дуже погано", – вкотре звернув увагу на одностороннє суддівство Сімоне Індзагі – радий, що VAR не використають з Динамо.