УКР РУС

Ван Леувен назвав свій тренерський штаб у Шахтарі

3 липня 2023 Читать на русском

Новий головний тренер Шахтаря Патрік ван Леувен розповів, хто увійде до його тренерського штабу в донецькому клубі.

"У мене є два нідерландські асистенти: Раймонд Аттевелд, тренер з роботи з польовими гравцями, а ще Денніс Гентенар, тренер воротарів. Також у нас є українські спеціалісти: Дмитро Кабачок, який працює з аналітикою, Валерій Блохін, який працює з фізичними показниками, Оскар Ратулутра та Олександр Чижов, які пов’язані з Шахтарем уже досить давно.

Шахтар офіційно призначив нового головного тренера

Як я вже казав на презентації команді, Оскар був одним із перших тренерів, яких ми розглядали. Він прийшов до першої команди як наставник, який розвивався паралельно з гравцями, тому дуже приємно бачити його в тренерському штабі. Також до нас приєднався Карло Ніколіні, який має дуже багатий досвід роботи під час успішного періоду з Мірчею Луческу. Тому ми також сподіваємось використати його досвід і знання для тренування команди", – поділився ван Леувен у коментарі офіційному сайту Шахтаря.

Нагадаємо, нідерландський фахівець офіційно очолив "гірників", підписавши контракт до 30 червня 2025 року. З 2006 по 2013 рік ван Леувен працював координатором і директором академії Шахтаря, а перед тим обіймав аналогічну посаду в Фейєнорді. В минулому сезоні фахівець очолював Зорю, яка під його керівництвом стала бронзовим призером УПЛ. Сам ван Леувен за підсумками сезону був визнаний найкращим тренером Прем'єр-ліги.

Україна вийшла у півфінал Євро-2023 – команда Ротаня сенсаційно переграла Францію й пробилася на Олімпіаду!