УКР РУС

Валяєв: Чому я, людина, що грає в клубі 5 років, повинен отримувати менше за того ж Торреса?

8 травня 2018 Читать на русском

Колишній півзахисник Металіста та збірної України Сергій Валяєв згадав про стосунки між легіонерами та українцями у харківському клубі.

"Бували моменти, коли у легіонерів починалася істерика через дрібниці. Якби таке видав українець, його б просто вигнали. А у деяких іноземців все було не так: не так поїв, не так поспав, поле не таке, чому я не граю в складі... Часом до божевілля доходило. Зрозуміло, що і фінансові умови у них були непорівнянні з тими, що були в українських гравців.

Ярославський: Сподіваюсь, що Металіст повернеться найближчим часом

Коли мені хтось сказав, навіщо я рахую чужі гроші, я відповів, що рахую свої. Чому я, людина, що грає в клубі п'ять років, який віддав стільки свого здоров'я і сил, повинен отримувати менше того ж Торреса? Нехай він доводить, що він краще за мене. Я вважав, що я досить зробив для цього клубу, щоб мати якесь право голосу. Але право голосу в тому Металісті мав хто завгодно, але тільки не українці.

Бійки між українцями і легіонерами? Доходило до того, що вони між собою могли побитися. Торсільєрі з Торресом билися. Торрес, як тільки приїхав, на Девіча стрибав. Торсільєрі взагалі ненормальний, я ніколи не розумів, як українські тренери стояли і дивилися, як він стрибав двома ногами на тренуваннях, бив ліктями. І ніхто йому нічого не говорив. Бувало, він виходив на тренування в шестишиповках, мене якось травмував. Якщо бразильці примхливі, але нешкідливі, то аргентинці – злі і підлі", – розповів Валяєв виданню команда1.