УКР РУС

Атлетік переміг Бетіс, Реал Сосьєдад зіграв внічию з Уескою: 21-й тур Прімери, матчі неділі

27 січня 2019 Читать на русском

В рамках 21-го туру іспанського чемпіонату Вальядолід переграв Сельту, Атлетік мінімально здолав Бетіс, а Уеска відібрала очки у Реал Сосьєдада.

Чемпіонат Іспанії 2018/2019, 21-й тур

Вальядолід – Сельта – 2:1

Голи: Плано, 56, Кеко, 69 – Сісто, 16

Вилучення: Худт, 87 (друга жовта)

Атлетік – Бетіс – 1:0

Голи: Муніаін, 21

Вилучення: Де Маркос, 84

Реал Сосьєдад – Уеска – 0:0

Сельта провела дуже непростий виїзд до Вальядоліду, хоча розпочиналося все дуже яскраво. На 16-й хвилині високий пресинг призвів до помилки господарів у власному штрафному, перехоплення м'яча Буфалем та красивим ударом у дальню дев'ятку у виконанні Сісто – 0:1. Вальядолід міг відігратися: на 21-й Серджі Гвардіола здалеко пробив над поперечиною, а на 42-й його постріл у лівий нижній кут витягнув Бланко. Зрештою, на 56-й хвилині Оскар Плано зрівняв рахунок ударом з кількох метрів після пасу п'яткою у виконанні Антоніто – 1:1. Сельту похитнуло, і Вальядолід дотиснув суперника на 69-й хвилині точним пострілом Кеко у ліву "шістку" – 2:1. Даний гол виявився останнім у зустрічі.

Атлетік у дуже важливому поєдинку приймав Бетіс, вирвавшись вперед вже на 21-й хвилині – це Ікер Муніаін прийняв передачу з флангу та розстріляв ворота з меж штрафного. Надалі баски продовжили тиск – декілька моментів втратив Оскар Де Маркос, але й Бетіс на 37-й хвилині перевірив поперечину воріт господарів. У другому таймі гра була нервовою, але ближчим до перемогу був Атлетік, який втратив супершанс на 57-й хвилині – після удару Вільямса м'яч з воріт виніс останній захисник гостей. Зрештою, подвоїти свою перевагу баски так і не змогли, але й Бетіс не відігрався – 1:0.

У паралельній зустрічі між Реал Сосьєдадом та Уескою все було набагато спокійніше. Гра пройшла з великою кількістю позиційної боротьби та невеликою кількістю моментів, але Уеска на 18-й хвилині могла забити зусиллями Янгеля Еррери – штанга врятувала господарів. У другому таймі картина гри особливо не змінилася, тож фінальна суха нічия не здивувала вболівальників.

Таким чином, Бетіс, з 29 очками залишився на восьмій позиції, а Реал Сосьєдад, маючи 29, йде прямо за ним. Атлетік з 11 пунктами тепер на одинадцятому місці, Вальядолід набрав 25 залікових балів та йде тринадцятим, Сельта з 21 заліковим балом залишилась перед зоною вильоту, а Уеска продовжила перебування на дні.