УКР РУС

Валенсія офіційно відправила Еспаньйол у Сегунду, Вільяреал залишився без Ліги чемпіонів

28 травня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю 37-й тур чемпіонату Іспанії продовжила низка матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 37-й тур

Валенсія – Еспаньйол – 2:2

Голи: Лопес Д., 38, Ліно, 90+3 – Монтес, 41, Брейтвейт, 50

Кадіс – Сельта – 1:0

Гол: Собріно, 53

Райо Вальєкано – Вільяреал –2:1

Голи: Де Томас, 56, Паласон, 63 – Ло Чельсо, 83

Хетафе – Осасуна – 2:1

Голи: Латаса, 39, Мата, 90 – Авіла, 3

Супершвидкий гол Фаті допоміг Барсі знищити Мальорку, Сосьєдад вийшов у ЛЧ, Атлетік залишив Циганкову шанси на єврокубки

Справжня драма розігралась у матчі між Валенсією на Еспаньйолом. "Папугам", аби зберегти шанси залишитись в Ла Лізі, треба було кров з носа перемагати суперника. Пропустивши наприкінці першого тайму, гості ще до перерви зуміли відігратись, а по перерві вийшли вперед. Каталонці притримувались обраного сценарію і вели матч до перемоги, однак на третій доданій хвилині не втримали ворота на замку – Ліно влучним ударом вибив Еспаньйол в Сегунду.

Кадіс вирішив не відкладати все на останній тур і на своєму полі здолав Сельту. Одного гола вистачило, аби наступний сезон продовжити у Прімері. Натомість "кельтам" доведеться добряче попотіти у завершальному матчі з Барселоною.

Вільяреал на виїзді програв Райо Вальєкано, який давно вже вирішив всі свої завдання. "Жовта субмарина" не скористалась поразкою Реал Сосьєдада від Атлетіко і остаточно втратила шанс пробитись у Лігу чемпіонів.

У ще одному матчі Хетафе лише на останній хвилині вирвав надважливу перемогу у Осасуни. "Темно-сині" покинули зону вильоту, але ще не гарантували собі місце в еліті – в останньому турі їх чекає справжня битва за життя з Вальядолідом.

Реал без Вінісіуса й Бензема переміг Севілью – Родріго провів нервіонців у фінал ЛЄ, оформивши дубль