УКР РУС

Валенсія – Арсенал: анонс матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги Європи

9 травня 2019 Читать на русском

Іспанська Валенсія спробує обіграти лондонський Арсенал у повторному поєдинку на півфінальній стадії Ліги Європи. Анонс та прогноз матчу читайте на "Футбол 24".

Валенсія – Арсенал

9 травня, 22:00. Валенсія, Месталья

Головний арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Телетрансляція на телеканалі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Челсі – Айнтрахт: анонс матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги Європи

Лондонський Арсенал на середземноморське узбережжя прибув у статусі фаворита. Вдома "каноніри" класно відреагували на швидкий м'яч від Валенсії й зусиллями Александра Ляказетта забили двічі ще до перерви. Під завісу ж поєдинку П'єр-Емерік Обамеянг своїм голом дозволив лондонцям почуватися розкутіше перед матчем-відповіддю.

На Местальї Арсенал не має потреби зайвий раз "лізти" вперед. Забивати треба Валенсії. Левантійці та їхні вболівальники за понад 10 років без трофеїв встигли засумувати за великими битвами. Тому зупинитися за крок до вирішального матчу "кажанам" буде надзвичайно прикро. Їхнє становище не є безнадійним. Хоча після повторних матчів у Лізі чемпіонів здається, що таких ситуацій взагалі більше не існує.

Самовіддача, дисципліна плюс трохи фарту й неможливе стає можливим. У нинішньому сезоні на євроарені Валенсія програла вдома лише одного разу – туринському Ювентусу, та й те на груповому етапі ЛЧ. У Лізі ж Європи левантійці в рідних стінах неодмінно забивають, в останніх матчах – мінімум двічі. Саме 2-х забитих м'ячів у ворота "канонірів" і може вистачити для виходу до фінал. Щоправда, є один нюанс. Пропускати "кажанам" не можна.

Впоратися з останнім завданням буде найважче. Обамеянг і Ляказетт тільки й норовлять поповнити свій гольовий актив, а результативна підтримка цього дуету з глибини поля збоїв не дає. Принаймні, у Лізі Європи. Та головний джокер "канонірів" спостерігатиме за грою поруч із боковою лінією. Унаї Емері дуже хоче поповнити свою колекцію трофеїв 4-м кубком ЛЄ. А путівка до Ліги чемпіонів, що додається в комплекті – зайвий плюс у звіті перед роботодавцем.

Цікаві факти

– раніше команди тричі зустрічалися у єврокубках – кожного разу перемагала Валенсія

– Кубок кубків у сезоні 1979/80 Валенсія та Арсенал розіграли між собою – "кажани" виявилися сильнішими в серії пенальті

– "каноніри" виграли лише 2 матчі з 15-ти в Іспанії

Валенсія – Арсенал: передматчева прес-конференція Унаї Емері

Кадрова ситуація

Не зіграють: Кондогбія, Черишев – Бельєрін, Холдінг, Д. Суарес, Ремзі, Велбек

Під питанням: Родріго (Валенсія)

Орієнтовні склади команд

Валенсія: Нету – Піччіні, Габріел, Діакабі, Гайя – Солер, Коклен, Парехо, Гедеш – Міна, Родріго

Арсенал: Чех – Мустафі, Сократіс, Косельни – Майтленд-Найлз, Гандузі, Джака, Колашинац – Озіл – Ляказетт, Обамеянг

Прогноз "Футбол 24": 1:1

Поєдинок на Местальї стане справжньою грою нервів. Будь-яку помилку суперник здатен миттєво використати, тому до першого забитого м'яча гра неодмінно буде обережною і навіть трохи нудною. Та гол у ворота Нету чи Чеха стане тією ланцюговою реакцією, яка зможе подарувати черговий цього тижня футбольний екшн.