УКР РУС

Вакулко: Потрібно позитивніше ставитися до гравців, які хочуть спробувати свої сили за кордоном

12 квітня 2018 Читать на русском

Український хавбек Партизана Юрій Вакулко розповів про свою адаптацію у сербському клубі.

Юрій Вакулко вже опанував сербську та вважає, що молодим гравцям потрібно пробувати свої сили у Європі. Про це він розповів порталу Xsport.ua.

"Для мене не було труднощів. Єдина складність була в тому, що пауза після останньої гри в Дніпрі до підписання контракту з Партизаном була два місяці.

Ніхто напевно не знає, чи вийде щось у молодого футболіста в Україні.Так що цей стереотип, який склався в Україні, потрібно міняти. І трохи позитивніше ставитися до гравців, які хочуть спробувати свої сили за кордоном. Безумовно, найголовніше – вірити в себе і в свої сили.

Мовного бар'єру я особливо не відчув, тому що, по-перше, я добре знаю англійську, а по-друге – сербська в деяких моментах схожий на українську. Зараз вже зі мною все спілкуються на сербській, всі в команді і тренери, тому що я розумію мову. Є тренер, який розмовляє російською, спочатку допомагав, зараз навіть він зі мною спілкується на сербській. Я теж відповідаю іноді на сербській.

Декілька разів мене перевіряли на тренуваннях, коли після пояснення вправи, питали, зрозумів я чи ні. Я відповідав "так" і мені говорили робити першому", – сказав Вакулко.

Кравець після переходу в Кайсеріспор подешевшав на 500 тисяч євро