УКР РУС

"В Європі Тимощук нікому не потрібен": Ребров з розумінням ставиться до позиції горе-колаборанта

21 травня 2022 Читать на русском

Наставник Аль-Айна Сергій Ребров спробував зрозуміти мотиви поведінки українського тренера Зеніта Анатолія Тимощука.

"Не кожен футболіст готовий... Ви зрозумійте, в умовах війни ми взагалі не були, і кожен гравець повинен знайти правильні слова. І якщо ти в умовах війни припустишся бодай однієї помилки бодай в реченні, то тебе можуть неправильно зрозуміти. Тому не кожен наважується висловити свою позицію.

Мілевський: Невже у Тимощука та Ордеця немає грошей?

Якщо ми говоримо про спортсменів, які перебувають у Росії, то це зовсім інша розмова. Це їхнє життя. Вони мають обирати. Якщо вони оберуть українську позицію, то вони однозначно мають їхати, у них має бути щось за спиною. Тому вони, можливо, не висловлюються відверто.

Чи не зв'язувався я з Тимощуком? Ні. У нього там родина, російська дружина. Напевно, він розуміє, що більше йому працювати нема де. Він не збирається повертатися в Україну, іншої роботи немає, а він звик жити досить розкішно. Якщо він зараз заявить про те, що нині відбувається в Україні, якщо він скаже, що йде війна і підтримає Україну, то йому треба одразу виїжджати з Росії, бо нічого не буде.

Так, у нього є гроші. Але він думає: "Якщо я зараз висловлюсь тут і виїду в Європу, кому я там потрібен?" Кому Тимощук потрібен в Європі? Він реально десь прилаштується працювати? Зараз він працює, забезпечує свою сім'ю, напевно, дуже вимогливу дружину, а це непросто, напевно. А якщо він висловиться на підтримку України – то все, йому доведеться шукати роботу. В Україні, зрозуміло, він її не знайде. Можливо, в Баварії, якщо йому її пропонували. І більше ніде. Я розумію його позицію, це його проблеми. Мені вона, звичайно, неприємна, але це його життя. Він обирає свою позицію і як він житиме далі", – сказав Ребров у програмі "ПРЯМА ЧЕРВОНА".

Нагадаємо, у березні КДК УАФ ухвалив рішення позбавити Тимощука тренерської ліцензії, титулів та довічно заборонити займатися футбольною діяльністю в Україні. Екс-капітан збірної України досі працює у тренерському штабі пітерського Зеніта і ніяк не прокоментував напад Росії на нашу державу.

Росія напала на Україну: клуби Шевченка та Мессі цинічно відмовили українцям, у росіян забирають черговий турнір