УКР РУС

В погоні за щастям. Анонс 41 туру чемпіонату Росії

28 квітня 2012 Читать на русском

"Зеніт", доволі сенсаційно зігравши внічию з "Кубанню", як виявилось, логічно переніс "золотий" матч в Санкт-Петеребург.

"Золотий" матч

Але для того, щоб він справді став "золотим" перед пітерцями стоїть непросте завдання - перемогти "Динамо", яке після невиразного весняного старту, знову набирає свої колишні обриси. "Динамівці" зараз другі. Вкотре нагадаю, що це місце дає пряму путівку груповий турнір Ліги чемпіонів. Тож не дивно, що на такий лакомий шматок зазіхають ще кілька команд. Єдине, що може завадити підопічним Спаллетті оформити чемпіонство в цьому турі, це їхня ж розслабленість. Це ми вже побачили в Краснодарі. Матч на "Петровському", звісно, інша річ, і саме тут, футболісти хочуть подарувати подарувати свято собі і вболівальникам. Але психологія залишається одна і вона не змушує "Зеніт" поспішати: чемпіонство - "справа часу".

Тренерська дуель

Ще один знаковий та захоплюючий поєдинок відбудеться в Москві. ЦСКА зіграє зі "Спартаком". Історичне протистояння, що тут скажеш. Якби не статус поєдинку в Санкт-Петербурзі, то саме цей матч можна було б назвати центральним у турі.

Антирекорди ЦСКА можна перечисляти довго, а це і п’ять поєдинків без перемог, "армійці" не забивають в трьох матчах поспіль і так далі... Не стане дивиною, якщо після матчу (якщо цьому посприяє результат) Слуцький подасть у відставку. Принаймні, вболівальники цієї події чекають вже довго.

Не кращі справи і у "Спартака". В минулому турі "червоно-білі" зробили "подарунок" на 90-річчя клубу, з тріском програвши "Анжи" - 0:3. Цей матч проти ЦСКА може стати таким собі лакмусовим папірцем. В будь-якому разі, комусь він подарує надію, а від когось її забере.

Обігнати "залізничників"

"Анжи" в цьому турі знову зіграє з москвичами. До них в гості приїжджає "Локо". "Залізничники" ще не втратили надій на друге місце. Від "динамівців" їх віддаляє всього лише 4 пункти. Однак і в "Анжи" після перемоги над "Спартаком" до лігочемпіонівського місця залишається лише 6 пунктів. За 5 турів до кінця цю різницю можна повністю нівелювати.

Матч двох аутсайдерів

На фоні цих трьох матчів зустріч у Казані знаходиться в тіні. В принципі, це не суб’єктивне враження, а так воно і є, адже обидва клуби займають дві останні сходинки в першій вісімці. Однак, варто зазначити, що в "Рубіна" така ж кількість очок, як і в махачкалинців, тож підопічних Бердиява я б так само не списував з рахунків. Тим паче, суперник сьогодні у них набагато простіший, ніж у Ето’О і Ко.

Олег Телюк