УКР РУС

В плей-офф без Чигринського та Девіча. "Нордшелланд" - "Шахтар". Анонс

20 листопада 2012 Читать на русском

До Скандинавії за путівкою у плей-офф. Відкладати завдання виходу із своєї групи у Лізі чемпіонів на останній ігровий день донецький "Шахтар" не збирається.

Перемога у виїзному матчі проти "Нордшелланда" майже гарантує "гірникам" лігочемпіонівську весну. Та от розраховувати на легкі три очки у Копенгагені донеччанам навряд чи варто. У Донецьку "Норшелланд" створив "Шахтарю" чимало труднощів, обіцяють чемпіони Данії дати бій суперникам і цього разу

"Шахтар" - дуже серйозний суперник. Команда виграла у чемпіонаті п’ятнадцять матчів поспіль, а поразка у останньому турі ні про що не говорить. Найкраще характеризує "Шахтар" перемога над "Челсі". Ми ж докладемо усіх необхідних зусиль для того, аби взяти три очки. Налаштовуємось лише на перемогу", - зізнався головний тренер "Нордшелланда" Каспер Хюльманд.

  Розуміє, що "гірникам" у цьому матчі буде нелегко і головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу: "Гра дуже важлива і для нас і для суперників, які востаннє гратимуть перед рідною публікою. "Нордшелланд" виглядав гідно у всіх поєдинках групового турніру, однак команді просто не вистачає досвіду. Гра проти нас - їхній останній шанс за щось зачепитися. У свою чергу ми можемо достроково оформити вихід із групи".

У скандинавській делегації "Шахтаря" відсутні Дмитро Чигринський, Томаш Хюбшман та Марко Девіч. Усі троє залишились у Донецьку через проблеми зі здоров’ям.

"У Чигринського досить важка ситуація. Ми дуже чекаємо на його повноцінне повернення, однак Дмитру щоразу заважають травми. Ну а Девіча ми вирішили до Данії не брати. Він тиждень не тренувався через високу температуру", - пояснив ситуацію Луческу.

Зазначимо, що не все у групі І наразі залежить від гірників. Якщо у Турині "Юве" розділить очки із "Челсі", то навіть перемога над чинними чемпіонами Данії не виведе Шахтар у плей-офф. У цьому випадку путівку до однієї восьмої "Ювентус" та "Шахтар" розіграють п’ятого грудня в очній зустрічі на "Донбас Арені".