УКР РУС

В очікуванні півфіналу. 5 головних підсумків матчу "Брага" - "Шахтар"

8 квітня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" представляє головні підсумки з першого матчу 1/4 фіналу Ліги Європи між "Брагою" та "Шахтарем"

1. Майже у півфіналі єврокубків – вперше з 2009 року

Як кажуть, «не кажи «гоп», поки не перестрибнеш», але після гостьової перемоги шанси «Шахтаря» на півфінал Ліги Європи суттєво збільшились. «Бразі», щоб розраховувати на успіх, необхідно забивати щонайменше 2 голи.

Якщо «гірники» здолають клуб з Португалії, вони вийдуть у півфінал єврокубків другий раз в своїй історії – вперше після тріумфального 2009-го.

2. Ракицький одужав дуже вчасно

Ярослав Ракицький, що став одним з героїв гри у Бразі, міг і не прийняти участь у матчі. Отримавши пошкодження у матчі з «Андерлехтом», він ризикував пропустити обидві гри з «Брагою». Але лікарі «Шахтаря» зробили диво, поставивши Яріка на ноги за два тижні після пошкодження меніску – за один-два тижні до орієнтовного одужання.

Як Ракицький зцілився від травми

Але на жаль, Ярослав не зможе зіграти у матчі-відповіді. Ракицький отримав жовту картку, яка означає його дискваліфікацію на гру у Львові…

3. Брага – завжди приємні спогади

«Шахтар» провів другий матч на стадіоні в Бразі і другий раз переміг. Восени 2010-го «гірники» перемогли з рахунком 3:0 і зараз могли повторити такий же успіх. На жаль, не вдалося забити третій, ще й отримали один гол «на згадку» від господарів.

4. «Шахтар» завдав супернику першої домашньої поразки

Хоча зовні такі перемоги здаються як перемоги «на класі», без великих зусиль, насправді даються не так вже й легко. Згадайте моменти «Браги» на початку зустрічі, згадайте поперечину від Рафи Сілви…

«Брага» ще жодного разу не програвала у цій Лізі Європи вдома. Португальці обіграли «Слован», «Гронінген», «Марсель», «Фенербахче» і зіграли внічию з «Сьоном».

5. Про фінал і перемогу говорити рано

Тріумфи з командами, які важко назвати грандами європейського футболу («Шальке», «Андерлехт», «Брага»), як на мене, трохи рано викликають ейфорію у чималої кількості вболівальників і футбольних людей. «Шахтар» у плей-офф Ліги Європи не може бути не задоволеним жеребом і поки що насправді не зробив нічого дивовижного.

Поки що час говорити лише про можливість півфіналу. Якщо ж і там, у разі виходу далі, пощастить з суперником (щонайменше не переможець пари «Ліверпуль» - «Борусія»!), то тоді, звісно, помріємо про фінал турніру.

Олександр Гапоненко, Футбол 24