УКР РУС

В ФФУ вивчали проблему договірних матчів

13 жовтня 2015 Читать на русском

У Будинку футболу відбувся семінар на тему "Проблеми боротьби з корупцією та договірними матчами в футболі", який був організований Федерацією футболу України.

Основною метою семінару стало підвищення рівня обізнаності фахівців вітчизняного футболу щодо негативних явищ, які є хворобою у спорті номер один, оскільки подолання корупції та боротьба з договірними матчами є одним із пріоритетних напрямків діяльності УЄФА.

З цією метою до участі у семінарі були запрошені досвідчені фахівці найвищої європейської футбольної організації, які керують процесом боротьби з корупцією та договірними матчами, тісно співпрацюючи із представниками інституту офіцерів чесності Європейського футбольного союзу в національних асоціаціях та Європолом.

Зокрема представники УЄФА Грем Пікер і Урс Клузер, використовуючи набутий європейський досвід, продемонстрували присутнім масштаби проблеми корупції в футболі.

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада провалила законопроект Андрія Павелка щодо корупційних правопорушень в спорті. Згодом голова ФФУ не полетів зі збірною України на матч відбору до Євро-2016  проти Македонії, щоб попрацювати у Верховній Раді.

Читайте також:
Павелко: До кінця року закон про корупцію в спорті може набути чинності