УКР РУС

В бій іде УПЛ. Ірландія – Хорватія. Анонс

10 червня 2012 Читать на русском

Одразу шість легіонерів нашого чемпіонату можуть з’явитися в стартовому складі команди Біліча.

10 червня, 21:45. Познань, Муніципальний стадіон. Головний арбітр – Бйорн Куйперс (Нідерланди). Пряма трансляція на телеканалах "Футбол" та "Україна".

Їх не було на чемпіонатах Європи упродовж 24 років. Наробивши галасу в групі зі збірними СРСР, Голландії та Англії, парубки Джеккі Чарльтона повернулися на Острови героями і… замовкли на чверть століття. Зараз збірну Ірландії, як і в 1988-му, очолює такий же корифей-іноземець, а в групі настільки ж грізні суперники. Чим не привід, аби повеселитися по-ірландському, відбираючи очки у фаворитів?

Збірна Хорватії – вже звичний "тіньовий" лідер групи. Тобто, є команди, які, начебто, вищі класом, проте колективність і високий моральний дух "шашкових" щоразу дають їм змогу претендувати на щось більше. Наш вболівальник, без сумніву, в переважній своїй більшості вболіватиме за балканців. Ще б пак, тут вам і динамівці Вукоєвич та Кранчар, і "гірники" Едуардо та Срна, і дніпряни Стрініч та Калініч. Це лідери збірної, а тому не відкидаємо варіанту, що вони з’являться на полі вже зі стартових хвилин.

Щодо ірландців, то тут основна надія покладатиметься на результативного Роббі Кіна, швидких і наполегливих Даффа та Макгіді, а також непробивного Шея Гівена. Подейкують, що Трапаттоні настільки консервативний, що може обійтися в усіх матчах послугами… 11 гравців. Переможний склад не змінюють, а добра від добра не шукають, вважає італієць.  

В історії взаємовідносин обох збірних певна перевага на боці ірландців. Вони перемагали двічі, тоді як хорвати – лише одного разу. Ще тричі команди розписали мир. Найпам’ятнішою стала перемога айрішів з рахунком 2:0 у відборі до Євро-2000. Щоправда, ця звитяга так і не допомогла їм кваліфікуватися на поля Голландії та Бельгії.

Олег Бабій, Футбол 24