УКР РУС

Узбекистан U-21 переміг на Меморіалі Лобановського, легко перегравши Україну – "синьо-жовті" завершили турнір без голів

28 травня 2021 Читать на русском

Молодіжна збірна України зазнала другої поспіль поразки на Меморіалі Лобановського, посівши останнє місце на турнірі.

Товариські матчі
завершено
-

Збірна України U-21 провалила перший з двох матчів на Меморіалі Лобановського, програвши Азербайджану, але підопічні Руслана Ротаня все одно мали хороші шанси взяти турнір. У наших суперників було всього по три очки, тож українцям було достатньо впевнено переграти Узбекистан.

"До кінця нічого не розуміємо в тактиці": Сікан – про невдалу гру проти Азербайджану U-21

Першим критерієм у подальшому розподілі місць виступала різниця забитих і пропущених м’ячів, а другим – кількість забитих. Таким чином, перемога України з будь-яким рахунком, окрім 1:0, робила її володарем головного призу змагань. У випадку ж звитяги з рахунком 1:0 усі учасники мали б однакові показники очок і м’ячів, тож у дію вступив би показник Fair Play – тобто, довелося б рахувати жовті та червоні картки за підсумками всіх матчів.

Руслан Ротань провів масштабну ротацію складу. Від основи, яку випускали під Азербайджан U-21, залишились тільки Сікан, Драмбаєв, Бражко і Батагов – натомість, в основі вийшли В'юнник і Ванат, які круто провели другий тайм попереднього поєдинку. В центрі оборони з'явились Снурніцин і Муравський, зліва довірились Алефіренку, а на воротах вийшов Турбаєвський.

"Не було ні структури, ні агресії – я дуже розчарований": Ротань – про поразку України U-21 від Азербайджану

Українцям необхідно було виграти бодай з рахунком 1:0, однак вже на 3-й хвилині зустрічі збірна Узбекистана U-21 могла відкривати рахунок. Для цього гостям нічого не треба було робити – Драмбаєв сам відправив м'яч під дальню стійку наших воріт, віддавши необережний пас голкіперу. Турбаєвський врятував збірну, але у наступні півгодини узбеки провели ще п'ять гольових моментів!

Щонайгірше, Узбекистан постійно додавав у гостроті. На 11-й хвилині постріл Холматова з дистанції пролетів вище воріт, на 18-й Рахімкулов пробив з-за меж штрафного в руки голкіперу, а на 26-й Жалоліддінов з кутового закрутив м'яч у поперечину! Абдумажідов головою зіграв на добиванні – втім, узбек з метру теж влучив у поперечку!

Ще за дві хвилини Норчаєв міг покарати за обрізку ударом метрів з 20-ти, але м'яч пройшов над каркасом! Крім цих епізодів, у нашому штрафному було неприємне падіння Хаміджонова, яке арбітр Денис Шурман розцінив як симуляцію – хоча Снурніцин поклав на нього руку.

Україна за цей період мала лишень одне вривання Ваната на лівий край карного майданчика з пострілом повз ближній кут. Цей удар став єдиним для підопічних Руслана Ротаня у першому таймі, а от Узбекистан не збавляв оберти, все агресивніше накриваючи "синьо-жовтих" високим пресингом. Особливо під ним губився Муравський, який допускав прості помилки. На 38-й хвилині Назарій дозволив Хошімову переграти себе на дриблінгу й пробити над дев'яткою, а на 40-й захисник Маріуполя допустив катастрофічний привоз – він стояв у власному штрафному й відпустив м'яч, дозволивши Жалоліддінову обікрасти себе. Жасур скористався подарунком. 0:1...

Вже у компенсований час Україна могла й другий гол пропустити, однак красивий дальній удар Рахімкулова у дев'ятку витягнув Турбаєвський. У підсумку, підопічні Руслана Ротаня пішли відпочивати за мінімальної переваги узбеків в рахунку. Статистика ж була принизливою.

У роздягальні Руслан Ротань провів аж чотири заміни, замість Драмбаєва, Муравського, Алефіренка та Бражка випустивши Вівчаренка, Таловєрова, Мудрика та Ременяка. За кілька хвилин після старту другого тайму він ще й зняв Сікана заради Кравчука. Ці заміни принесли невеличке покращення: Узбекистан присів на власній половині, забувши про контргру, а Україна провела кілька непоганих атак з передачами у штрафний – їх розганяв Мудрик. Втім, динаміки "синьо-жовтим" все одно не вистачало .

Гості вже не 50-х хвилинах вирівняли хід зустрічі, а після кутового на 63-й вони ще й другий гол провели! Сам корнер успіху не приніс, але подача з правого флангу в атаці другим темпом завершилась виносом Батагова прямо на ногу Норчаєву – Хуссейн з правого краю штрафного одразу пробив під ближню стійку. 0:2! Цей гол виявився дуже вчасним, адже вже за чотири хвилини Хаміджонов отримав другу жовту картку, залишивши Узбекистан у меншості.

Узбекистан після цього остаточно сів на власну половину, віддавши ініціативу українцям, однак наша збірна не могла вигадати взагалі нічого цікавого. За 23 хвилини після вилучення Хаміджонова "синьо-жовті" мали тільки кутовий із замиканням Кравчука повз ближній кут, удар Супряги головою в небо та дальній постріл Таловєрова в тому ж напрямі. Було також кілька непоганих кросів, однак загалом узбеки тримали нас на дистанції. Зрештою, відігратись Україна так і не змогла. Фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу гостей.

Таким чином, збірна Узбекистана U-21 набрала 6 очок у групі, ставши офіційним переможцем Турніру Лобановського. Підопічні Руслана Ротаня завершили на третьому місці (з трьох доступних), не забивши жодного голу за два матчі.

"Цікаво, чи багато у нашій команді ганд*нів": Хацкевич і 20 українців ризикують стати заручниками скаженого диктатора