УКР РУС

УЄФА змінив регламент кваліфікації Євро-2020

21 вересня 2017 Читать на русском

Європейський футбольний союз затвердив регламент кваліфікації на чемпіонат Європи 2020 року.

На засіданні виконкому УЄФА у швейцарському Ньйоні було затверджено регламент відбіркового циклу Євро-2020, інформує офіційний сайт Організації.

За результатами відбору визначаться 24 команди-учасниці Євро-2020. Відбір розпочнеться не у вересні, як було раніше після фінальних стадій великих турнірів, а у березні 2019 року. Автоматичних путівок у фінальну стадію не буде, оскільки матчі фінального турніру прийматимуть 13 країн.

Команди-учасниці відбору будуть розділені на 10 груп по 5 або 6 команд в кожній. Дві найкращі команди з кожної групи вийдуть на континентальний форум напряму.

Ще чотири учасники Євро-2020 визначаться у стикових турнірах за участю 16 переможців груп Ліги націй УЄФА (переможців усіх чотирьох груп в усіх чотирьох лігах).

УЄФА офіційно затвердив формат Ліги Націй

У кожній лізі буде свій плей-офф, який складатиметься з двох одноматчевих півфіналів та фіналу. Переможці кожного плей-офф отримують путівки на Євро-2020.

Якщо хтось із переможців груп Ліги націй вже пробився на Євро через відбірковий цикл, то його путівка в стикові матчі дістанеться наступній кращій команді дивізіону. Якщо у лізі не набереться необхідних чотирьох команд, вакантні місця займуть команди з дивізіонів нижче з урахуванням загального рейтингу в Лізі націй.

Офіційно: Фінал Євро-2020 відбудеться на "Уемблі"