УКР РУС

УЄФА змінить свою позицію щодо використання забороненої символіки на стадіонах

20 грудня 2016 Читать на русском

УЄФА змінить правила стосовно використання забороненої символіки на стадіонах.

"УЄФА визнає, що правила подібного характеру не зафіксовані навічно і що вони можуть і повинні змінюватися, щоб відображати природу суспільства, в якому ми живемо, де свободу самовираження треба підтримувати і заохочувати.

УЄФА не хоче, щоб футбольні матчі використовувалися як платформа для політичних акцій, але в той же час не бажає накладати санкції на будь-який клуб або національну асоціацію у випадках, коли демонстрація поглядів в ході футбольного матчу не несе в собі образу для розсудливої людини і не дає приводів для заперечення.

Як наслідок, УЄФА з радістю перегляне межі застосування чинного дисциплінарного регламенту, щоб санкції накладалися тільки в тих випадках, коли більшість розсудливих людей згодні з тим, що їх необхідно застосувати.

Беручи це до уваги, УЄФА планує організувати робочу групу за участю клубів і національних асоціацій, яка вивчить правові рамки дисциплінарної діяльності і винесе належні рекомендації", – йдеться на офіційному сайті УЄФА.

Відзначається, що "Барселона" вирішила відкликати апеляцію стосовно використання каталонських прапорів на матчах Ліги чемпіонів, через що клуб отримав санкції.

ФІФА оштрафувала одразу 5 команд за червоні маки на футболках

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу