УКР РУС

УЄФА вирішує, як саме повернути "Сьйон" у Лігу Європи

18 жовтня 2011 Читать на русском

Сьогодні УЄФА опублікував документи, що роз'яснюють варіанти повернення "Сьйона" в число учасників Ліги Європи.

“Перший варіант припускає скасування результатів уже зіграних матчів в групі I Ліги Європи і складання нового розкладу групи, в якій виступлять вже п'ять команд. У цьому випадку турнір буде розіграний за колишнім форматом групового етапу Кубка УЄФА, згідно з яким клуби зустрічаються один з одним тільки один раз або вдома, або на виїзді. Ці матчі можна буде провести в період з 24 листопада по 22 грудня.

Другий варіант передбачає включення “Сьйона” у групу I в якості додаткової п'ятої команди із збереженням існуючих результатів і набраних очок. Відсутні вісім матчів можна буде провести з кінця листопада по лютий 2012 року. У цьому випадку буде потрібно провести кваліфікаційний раунд стикових зустрічей.

Всі надані сценарії враховують всі можливі наслідки організаційного плану, такі як вплив на клубний рейтинг, присудження очок і розподіл прибутку. Календар дозволяє реалізацію будь-якого з варіантів, тому що футбольні матчі на професійному рівні проводяться взимку в багатьох лігах. Наприклад, в Англії, Шотландії чи Нідерландах, де ігри проводяться в грудні і/або в січні без будь-яких ускладнень”, - йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті УЄФА.

Нагадаємо, швейцарський клуб був виключений з Ліги Європи за те, що в матчах 4-го кваліфікаційного раунду турніру в його складі виходили гравці, які не мали права виступати в даному турнірі, однак згодом швейцарський суд скасував рішення УЄФА.