УКР РУС

УЄФА відкрив дисциплінарну справу на Рому за прапор "ДНР" на матчі проти Шахтаря

5 квітня 2018 Читать на русском

УЄФА відкрив дисциплінарну справу на Рому за вивішування прапора "ДНР" на секторі римлян під час матчу-відповіді проти Шахтаря в рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

УЄФА вирішив відкрити справу на римський клуб через незаконне вивішування забороненого прапора "ДНР" після розслідування інциденту дисциплінарним інспектором, повідомили "Футбол 24" у прес-службі УЄФА.

Дисциплінарне провадження проти Роми відкрито згідно пункту 2 (підпункт e) статті 16 Дисциплінарного регламенту УЄФА: провокативна поведінка політичного, ідеологічного, релігійного чи образливого характеру.

Крім цього, на Рому відкрили справу ще по двох пунктах Дисциплінарного регламенту УЄФА: запалювання піротехніки та затягування часу боллбоями.

Комітет із контролю, етики та дисципліни УЄФА розгляне справу 31 травня.

Федерація футболу України вдячна УЄФА за оперативну реакцію та початок провадження щодо появи на трибунах забороненої символіки проросійських терористичних угруповань, які воюють проти України на Донбасі. Спільно ми повинні зробити все можливе, щоб подібні інциденти не повторювалися на матчах, які проходять під егідою ФФУ, УЄФА та ФІФА. Також ми сподіваємося, що найближчим часом подібна символіка буде офіційно заборонена FARE. Ми не дозволимо використовувати футбол для пропаганди тероризму, екстремізму чи дискримінації, – цитує офіційний сайт ФФУ Андрія Павелка.

До слова, "Футбол 24" розібрався, хто і чому проніс на "Олімпіко" в Римі прапори незаконних збройних формувань у спеціальному матеріалі: "Підтримують війну проти України, їх обурюють Зозуля і Пятов: чому на матчі Рома – Шахтар махали прапором "ДНР".

Нагадаємо, на матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів Рома – Шахтар на секторі фанатів господарів було помічено "прапор" так званої "ДНР". Після двох звернень Футбол 24 щодо наявності "прапора" "ДНР" на трибуні Роми у прес-службі УЄФА відповіли, що перенаправили запит у Дисциплінарний комітет УЄФА, який вирішив не відкривати справу на Рому. Згодом вже ФФУ надіслала скаргу в УЄФА щодо "прапора" терористичної організації і Європейський футбольний союз прийняв її до розгляду.