УКР РУС

УЄФА: Поява "Металіста" в Німеччині - недоречна і небезпечна

19 серпня 2013 Читать на русском

Віце-президент "Металіста" Костянтин Пивоваров розповів про новини у справі відсторонення "Металіста" з єврокубків і пояснив процедуру розгляду апеляції судом у Лозанні.

Пивоваров зазначив: якщо команда полетить до Німеччини, то лише після 13:00, коли стане відоме рішення CAS.

"Сама апеляція розглядається панеллю з трьох арбітрів. Арбітри САС - це шановні досвідчені юристи з різних країн, що зазвичай мають свою практику. Повний список арбітрів надається сторонам. Адміністрація САС вибирає на свій розсуд одного арбітра, і кожна зі сторін теж має право на вибір арбітра. Панель проводить слухання і виносить рішення. Якщо необхідні термінові забезпечувальні заходи у вигляді призупинення рішення, до якого апелюють, то рішення про таке призупинення виносить НЕ панель, а чиновник САС".

"УЄФА сьогодні погодився на прискорену процедуру розгляду нашої апеляції, відтак панель буде засідати в понеділок вівторок наступного тижня, а остаточне рішення буде винесено 28 серпня. Ми арбітра призначили, УЄФА теж. Чого ми завтра чекаємо, то це забезпечувальний захід, а таке рішення ухвалює чиновник САС".

"Крім того УЄФА дуже різко відповіли на наше бажання летіти завтра до Німеччини. Вони вкрай категорично написали, що в середу призначена гра між "Шальке" і ПАОКом, і наша або наших уболівальників поява в Німеччині буде вкрай недоречною і небезпечною".

"У підсумку ми чекаємо рішення САС завтра в 13.00 про призупинення або не призупинення дискваліфікації. Якщо ні, то з "Шальке" ми не граємо. Готуємося до слухань, виграємо, сподіваюся, апеляцію, і тоді УЄФА якимось чином до групового жеребкування відновлює нас в єврокубках", - написав Пивоваров на гостьовій фанів харківської команди.

Додамо, сьогодні спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) прийняв другий запит для прийняття термінових заходів у справі "Металіста" щодо рішення, ухваленого апеляційною комісією УЄФА 14-го серпня.