УКР РУС

УЄФА посилив правила фінансового фейр-плей – подробиці

25 травня 2018 Читать на русском

На засіданні Виконкому УЄФА у Києві, яке пройшло вчора, 24 травня, були затверджені нові правила клубного ліцензування та фінансового фейр-плей.

УЄФА вирішив затвердити нову редакцію правил клубного ліцензування та фінансового фейр-плей. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Виконкому УЄФА, яке пройшло перед фіналом Ліги чемпіонів в Києві, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

На думку УЄФА, нові правила забезпечать футболу більшу прозорість: клуби будуть зобов'язані публікувати свою фінансову інформацію, включаючи виплати агентам.

Євро-2020: став відомий розклад матчів фінальної стадії

Також нововведення матиме позитивний вплив на гармонізацію інструментів звітності за специфічними транзакціями, зокрема трансферами.

При цьому буде застосовуватися більш далекоглядний підхід, щоб передбачити фінансові проблеми. Цьому сприятиме введення низки нових фінансових індикаторів, які дозволять суворіше відстежувати бюджети клубів. Це допоможе відслідкувати, скільки грошей було витрачено на трансфери футболістів в конкретний період.

Фінал Ліги чемпіонів 2019/20 відбудеться у Стамбулі, Суперкубок УЄФА-2020 – у Порту

Крім того, буде введено ряд вимог, які забезпечать захист і освіту юних гравців (політика захисту дітей, нові медичні вимоги і розширення програм розвитку молоді).

До слова, наступне засідання Виконкому УЄФА пройде 27 вересня у Швейцарії.