УКР РУС

УЄФА оголосив процедуру жеребкування ЛЧ та ЛЄ

12 грудня 2012 Читать на русском

Жеребкування плей-офф клубних турнірів УЄФА сезону 2012/13 відбудеться у штабі-квартирі УЄФА в швейцарському Ньоні 20 грудня.

Церемонія жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів розпочнеться об 12:30 за київським часом, а аналогічна процедура для 1/16 і 1/8 фіналу Ліги Європи - о 15:00. Жеребкування проведуть генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, директор УЄФА зі змагань Джорджіо Маркетті, а також посли фіналів Стів Макманаман (Ліга чемпіонів, Лондон) і Патрік Клюйверт (Ліга Європи, Амстердам).

Жеребкування плей-офф Ліги чемпіонів зведе переможців груп з командами, що зайняли другі місця, причому найсильніші клуби проведуть матчі 1/8 фіналу вдома. На цій стадії суперниками не можуть бути команди з однієї національної асоціації, а також клуби, які вже зустрічалися на груповому етапі.

Україну в 1/8 фіналу представить донецький Шахтар.

В 1/16 фіналу Ліги Європи 12 переможців груп і чотири найкращі команди, що посіли треті місця на груповому етапі Ліги чемпіонів, зіграють проти 12 клубів, що зайняли другі місця в Лізі Європи, і решти чотирьох команд з Ліги чемпіонів. Команди з однієї групи Ліги Європи не можуть зустрітися в 1/16 фіналу. Перші матчі на виїзді проведуть переможці груп і чотири найкращі клуби, що потрапили у турнір з Ліги чемпіонів. Як і у випадку з Лігою чемпіонів, в першому колі плей-офф представників однієї національної асоціації розведуть по різних парах.

Потім настане черга жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи. З кошика діставатимуть кулі не з назвами команд, а з номерами від 1 до 16, які отримали команди під час жеребкування 1/16 фіналу. Вдома розпочнуть переможці тих пар, чиї номери витягнуть першими.

В 1/16 фіналу Ліги Європи від України зіграють київське "Динамо", дніпропетровський "Дніпро" і харківський "Металіст", які на цій стадії не зможуть зустрітися один з одним.