УКР РУС

УЄФА офіційно підтвердив рішення щодо Євро-2020 – визначений план для завершення Ліги націй 2018/19

17 березня 2020 Читать на русском

Остаточне оголошення результатів конференції за участі УЄФА та національних асоціацій не стало сюрпризом.

УЄФА на своєму офіційному сайті підтвердив рішення щодо переносу Євро-2020 на червень 2021 року.

Євро-2020 став жертвою коронавірусу – УЄФА пішов на мільярдні втрати, але колапс у клубному футболі досі можливий

"Здоров'я уболівальників, персоналу і гравців повинно бути нашим пріоритетом номер один, і в цьому дусі УЄФА запропонувала ряд варіантів, щоб змагання могли благополучно завершити цей сезон, і я пишаюся реакцією моїх колег по європейському футболу. Був справжній дух співпраці, і всі розуміли, що їм потрібно пожертвувати чимось, щоб досягти найкращого результату.

Було важливо, щоб як керівний орган європейського футболу УЄФА керував процесом і приніс найбільшу жертву. Перенесення Євро-2020 обходиться УЄФА величезними витратами, але ми зробимо все можливе, щоб не пошкодити життєво важливе фінансування низового рівня, жіночого футболу і розвитку гри в наших 55 країнах. Мета, спрямована на отримання прибутку, була нашим керівним принципом при прийнятті цього рішення на благо європейського футболу в цілому.

УЄФА хоче отримати величезну компенсацію за перенесення Євро-2020, – The Athletic

Я хотів би подякувати Європейській асоціації клубів, Європейській лізі і FIFPro Europe за їх відмінну роботу і співпрацю. Я також хотів би від усього серця подякувати 55 національним асоціаціям, їхнім президентам і генеральним секретарям та моїм колегам з Виконавчого комітету за їх підтримку і мудрі рішення. Дрібні деталі будуть опрацьовані в найближчі тижні, але основні принципи були узгоджені, і це важливий крок вперед. Ми всі показали, що ми відповідальні лідери. Ми продемонстрували солідарність і єдність. Мета стоїть понад прибутком. Ми досягли цього сьогодні", – підкреслив у своєму повідомленні президент УЄФА Александер Чеферін.

Також ухвалене попереднє рішення щодо плей-офф Ліги націй 2018/19, який мав визначити останніх чотирьох учасників Євро-2020. Він, як і всі товариські матчі під егідою УЄФА, повинен відбутися на початку червня цього року.

"Збірна України за рік не постаріє": Мирон Маркевич – про перенесення Євро-2020 і як оберігається від коронавірусу