УКР РУС

УЄФА "обламав" окупований Крим з членством: Ви не Косово

4 травня 2016 Читать на русском

Член виконкому УЄФА Франтішек Лаурінец зазначив, що немає жодних підстав порівнювати Крим з Косово, якому надали членство у європейському футбольному союзі.

"Ситуації зі вступом Косово і Криму неоднакові. Може, в Криму не зовсім коректно мене зрозуміли. Рішення щодо Косово дуже свіже. У цьому рішенні враховувалася зовсім невелика перевага - 28 голосів "за" проти 24. Більшість членів-держав ООН вже визнали Косово.

Екс-голкіпер збірної України: Я український футболіст, а кримський футбол не має стосунку до російського

На даний момент це не випадок Криму. Тому що вступ країни в УЄФА залежить від її визнання країнами-членами ООН. Прийняття Криму до складу УЄФА залежатиме від політичного розвитку ситуації, від визнання республіки міжнародним співтовариством. Це питання визнання держави і можливості її прийняття в спортивну організацію.

Косово - країна, визнана великою кількістю членів-держав ООН. Крим же не був визнаний цими державами. Крим повинен бути визнаний більшістю членів-держав ООН для вступу в УЄФА. Не всіма, більшістю. Косово, наприклад, визнали більше 100 країн. У разі, якщо Крим визнає більшість членів-держав ООН, він буде прийнятий в УЄФА. На даний момент ситуації різні", - розповів функціонер УЄФА.

ФІФА відібрала в Росії Крим: російські чиновники у незручній позі через карту (ФОТО)