УКР РУС

УЄФА обіцяє Євро-2012 без хуліганів

19 березня 2012 Читать на русском

Українцям не слід побоюватись хуліганів і можливих сутичок в результаті напливу десятків тисяч вболівальників на Євро-2012.

Про це розповів операційний директор УЄФА Мартін Каллен.

"Я б не хвилювався про хуліганів на Євро в Україні. В історії чемпіонатів Європи не було серйозних інцидентів між хуліганами. Особисто я працюю на турнірах, починаючи з 1994 року. Завжди є 1-2 матчі з можливістю сутичок між фанами. Проте навіть якщо вони й відбуваються, це короткочасні інциденти.

Найголосніший випадок стався в 2000 році в місті Шарлеруа в Бельгії, де грали німці і англійці. Ще до початку матчу відбулась сутичка між фанами на головній площі. У ЗМІ це виглядало набагато більше, ніж було насправді. Я був всередині і все бачив: було кілька гарячих вболівальників напідпитку, які кидались стільцями, але все закінчилось через 5 хвилин. Це найбільший випадок за 16 років", - підкреслив футбольний чиновник.

Водночас, за його словами, Україна і Польща посилено готують безпечний турнір, роблячи наголос на великому футбольному фестивалі, на який приїжджають фани, щоб разом вболівати і святкувати. Окрім того, в Англії, інших країнах квитки розповсюджувались лише серед членів фан-клубу. Ми маємо можливість відсіювати псевдовболівальників ще на етапі купівлі квитків, перевіряючи їх в базах поліції. Якщо хтось помічений в безладах після матчу, йому квиток не буде проданий. Велику увагу цій темі приділяють правоохоронні органи, митники приймаючих країн", - зауважив Мартін Каллен.