УКР РУС

УЄФА не помітила махінацій з матчем "Динамо" та "Ліону"

8 грудня 2011 Читать на русском

УЄФА провела розслідування за мотивами відлуння матчу 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів між загребським "Динамо" і "Ліоном".

УЄФА зробив запит до букмекерських контор на предмет загальної суми ставок на цей матч і на вихід "Ліону" з групи. В офіційному прес-релізі наголошується, що ніяких підозрілих ставок вчора зроблено не було, а загальна сума не відрізнялася від тих, які фігурували в букмекерських лініях у попередні дні.

Європейська футбольна асоціація запровадила систему, яка виявляє махінації з букмекерським ставками дя боротьби з договірними матчами. Вона здійснює моніторинг за 29 тисячами матчів у кожному сезоні та отримує дані від понад 400 контор.

"Наразі ми чекаємо звітів від головного арбітра і делегата матчу. Вони повинні написати нам, чи помітили щось підозріле. Якщо вони щось помітили, ми звернемося до дисциплінарного комітету, щоб він провів своє розслідування. Але поки у нас немає приводу робити це", - йде мова у заяві УЄФА.

Нагадаємо, зустріч, що відбулася в середу 7 грудня, завершилася дивовижною перемогою французького клубу з рахунком 7:1, що дало змогу "Ліону" вийти в плей-офф Ліги чемпіонів.