УКР РУС

УЄФА може дискваліфікувати на 10 матчів Тарасова з "Локомотива" за футболку з Путіним

17 лютого 2016 Читать на русском

Півзахисник московського "Локомотива" Дмитро Тарасов може отримати 10 матчів дискваліфікації від УЄФА за демонстрацію футболки із зображенням Володимира Путіна після матчу Ліги Європи з "Фенербахче".

"У цьому випадку порушено дисциплінарний регламент і очевидна провокація. Тарасов може бути дискваліфікований, причому на тривалий термін, мінімум - 10 матчів. Санкції можуть застосувати і до футбольного клубу "Локомотив", який допустив подібне.

Дії Тарасова можуть підпадати під статтю 14 дисциплінарного регламенту УЄФА, згідно з якою "будь-яка особа, яка ображає людську гідність особи або групи осіб за будь-якими ознаками... може накликати на себе дискваліфікацію тривалістю не менше десяти матчів або на визначений період часу або інші відповідні санкції". Сьомим пунктом статті 14 регламенту зазначено, що "забороняються всі форми ідеологічної, політичної або релігійної пропаганди", - наводить слова джерела в УЄФА російське видання "Р-Спорт".

Дмитро Тарасов після гри в Туреччині залишив поле у футболці із зображенням Володимира Путіна і підписом "самый вежливый президент".

"Фенербахче" - "Локомотив" - 2:0. Відео. Огляд матчу