УКР РУС

УЄФА і ФФУ обговорили розвиток кримського футболу – у Херсоні відбудеться Кубок Криму

21 лютого 2017 Читать на русском

У Будинку футболу ФФУ та УЄФА провели нараду щодо функціонування та розвитку кримського футболу на материковій частині України.

Учасники зустрічі підвели підсумки вже реалізованих програм ФФУ, спрямованих на підтримку кримських переселенців на материку.

Представники УЄФА високо оцінили співпрацю з ФФУ та підтвердили готовність продовжувати надавати всіляку підтримку кримському футболу. З цією метою у департаменті національних асоціацій УЄФА буде призначений окремий співробітник, який опікуватиметься кримським питанням.

"Ми маємо повну підтримку з боку УЄФА в питаннях розвитку кримського футболу. Крим – це Україна і, зрештою, він повернеться до складу нашої країни, тому ми зобов’язані максимально допомагати нашим співвітчизникам, які вимушено переїхали на материкову частину, створювати для них комфортні умови для занять футболом, за допомогою найулюбленішої гри сприяти їхній адаптації до нових умов життя", – сказав очільник ФФУ Андрій Павлеко.

Наступним кроком на підтримку кримського футболу стане проведення у Херсоні "Відкритого Кубка Федерації футболу АР Крим-2017", який розпочнеться вже 1 березня і проводитиметься на нещодавно збудованому полі зі штучним покриттям міської КДЮСШ.

УЄФА виділив Україні 1 млн євро на підтримку футболу серед дітей-переселенців