УКР РУС

Увесь жах ситуації, в яку потрапив Ленс. Підсумки 2 туру АПЛ

18 серпня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" - про приниження "Челсі", дивовижне перетворення "Евертона" і хитку стабільність МЮ та "Ліверпуля".

Матч туру

"Ман Сіті" упродовж двох сезонів не вдавалося обіграти "Челсі". Жозе Моурінью настільки впевнився у власній непереможності, що дозволив собі не лише побити горшки із Евою Карнейро, але й парою фраз напередодні візиту на "Етіхад" жорстко потролити одразу двох старійшин - Пеллегріні і Венгера. Говорити про карму не випадає, але, схоже, що без втручання Вищої справедливості у неділю не обійшлося. 

"Аристократи" програли - гучно і безнадійно, поступившись, насамперед, у психологічному аспекті. За гіркою іронією долі, наприкінці першого тайму дбайливих рук опальної Карнейро потребували одразу двоє - Кехілл і Коста. Першому розбили ніс, другому - голову. 

Натомість спостерігати за грою "Сіті" було одне задоволення. Господарям вдалося перекрити кисень головному "моторчику" команди - Азару. Небагато простору для маневру було у Кости. Сеск поки що перебуває не у найкращих кондиціях, а дбайлива "опіка" з боку "містян" узагалі вивела його з ладу. 

"Манчестер" вже на старті відривається від головного переслідувача на 5 очок. І поки Жозе розпилюватиме зусилля не лише на покращення гри команди, а й на з'ясування стосунків із Карнейро, манкуніанці мають хорошу змогу розвинути успіх. Поки що вони справили найпотужніше враження за підсумками двох турів. 

Лідери

Компанію "Ман Сіті" на вершині склали ще три клуби - МЮ, "Ліверпуль" і "Лестер". Найбільш неочікувано бачити тут, звісно ж, "лисів". Але у "старого лиса" Клаудіо Раньєрі вистачає досвіду, щоб зберегти те найкраще, що йому дісталося від попереднього наставника - Найджела Пірсона. "Лестер" - абсолютно нестримний в атаці, де роззабивався французький вінгер Ріяд Магреш. Два голи "Сандерленду" і м'яч у переможному візиті на "Аптон Парк" дозволили йому очолити бомбардирські перегони. Через кілька днів на "Кінг пауер" завітає "Тоттенхем", тож чому б не замахнутися на третю перемогу поспіль?

Щодо "Юнайтед" і "Ліверпуля", то обидві команди грають в економному режимі, вдовольняючись перемогами з мінімальним рахунком. Успіх мерсисайдців у домашньому матчі над "Борнмутом" не став несподіванкою. Навпаки, від хлопців Роджерса очікували більших здобутків в атаці, проте прем'єрний гол Бентеке - це також дуже добре. У новачка повинна з'явитися додаткова віра у свої сили. Справжнім випробуванням для "червоних" буде візит на "Емірейтс" в наступному турі. 

Натомість МЮ за календарем має реальні шанси продовжити переможну серію. У третьому турі на "Олд Траффорд" завітає "Ньюкасл", який аж ніяк не сильніший, ніж "Тоттенхем" чи "Вілла", яких манкуніанці вже обіграли. В рамці "Юнайтед" замість Де Хеа активно освоюється Ромеро, а правий бек Дарміан знову потрапив до нашої символічної збірної. Це - успіх!

Середній клас

Стартова невдача "Арсенала" не дає змоги "канонірам" поки що піднятися вище 11 сходинки. Але прогрес у їх грі - очевидний. "Крістал Пелас", який приймав титулованих сусідів на рідній арені, запропонував їм відкритий футбол, без заборола. І в цьому обміні ударами переможцем вийшов важковаговик, а гол Олів'є Жиру (великою мірою - випадковий) став головною окрасою туру. 

Чіткий політ у "лебедів" із Суонсі. Після видовищної нічиєї проти "Челсі" валлійці спокійно розібралися із "Ньюкаслом". Сьомим м'ячем у восьми останніх матчах відзначився Гоміс, який нарешті, можна сказати, повністю компенсував перехід Вілфреда Боні у "Ман Сіті". 

Але особливо крутий матч видав "Евертон", на який вже встигли вилити немало відер критики через безлаберну домашню гру з "Уотфордом". На "Сент-Мері" це вже був зовсім інший "Евертон" - дуже уважний в обороні і безжальний в атаці. Ромелу Лукаку провів свій найкращий матч, як мінімум, за останні півроку, а Аруна Коне, що частіше гріє лаву, проявив себе вмілим диспетчером. Якщо ж "іриски" до кінця трансферного вікна таки провернуть перехід Ярмоленка - від цієї команди можна буде очікувати пристойних результатів.

Важко і повільно "запрягають" дві інші "команди Ярмоленка" - вже даруйте нам таке кліше. Після стартових поразок вони розписали між собою видовищну нічию на "Вайт Харт Лейн". Причому, розчарували якраз "шпори", які змарнували перевагу в два м'ячі. Харрі Кейн, головна ударна сила цієї команди, поки що мовчить, а це впливає на підсумковий результат.

Дно

Лише дві команди досі залишаються без очок - це новачок "Борнмут" і старожил "Сандерленд". До команди Едді Хау поки що - жодних претензій. Вона перебуває на етапі адаптації до нового рівня, та й виїзд у Ліверпуль не обіцяв матеріальних благ у вигляді очок. Зате "Сандерленд" не мав жодного морального права на дві поразки, зважаючи на імена суперників. Три м'ячі від "Норвіча" на власному полі - це практично вирок для Діка Адвоката. Першою відставкою сезону вже пахне настільки відчутно, як і приходом осені. Що буде після цього з Джермейном Ленсом і його новою командою - загадка. Вінгер "Динамо" проміняв Лігу чемпіонів на ганебну в'язницю талантів. І, схоже, він це починає усвідомлювати. 

Символічна збірна 2 туру

Ховард ("Евертон") - Дарміан (МЮ), Ягелка ("Евертон"), Бассонг ("Норвіч"), Коларов ("Ман Сіті") - Фернандінью ("Ман Сіті"), Шелві ("Суонсі") - Магреш ("Лестер"), Озіл ("Арсенал"), Монтеро ("Суонсі") - Лукаку ("Евертон")

Найкращим гравцем 1 туру за версією читачів "Футболу 24" став Яя Туре ("Ман Сіті").

Результати 2 туру + статистика

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter

Хто, на твій погляд, є найкращим гравцем 2 туру АПЛ?
  • Лукаку
  • Монтеро
  • Озіл
  • Магреш
  • Шелві
  • Фернандінью
  • Коларов
  • Бассонг
  • Ягелка
  • Дарміан
  • Ховард