УКР РУС

Уткін про бойкот ЧС-2018: Мільйони українців працюють в Росії, а журналісти якось засц*ли

12 лютого 2018 Читать на русском

Російський коментатор розкритикував рішення українських журналістів не їхати на ЧС-2018 через збройну агресію Росії.

ФФУ відмовилася акредитовувати українських журналістів на ЧС-2018, адже не може гарантувати їм безпеку у Росії під час проведення Чемпіонату світу. Згодом ФФУ також відмовилась від своєї квоти квитків на ЧС-2018.

Відомі українські спортивні журналісти у коментарі порталу Sports.ru повідомили, що не поїдуть на ЧС-2018 через збройну агресію Росії на Сході України та окупацію Криму.

Відомий російський коментатор Василь Уткін вважає, що журналіст має шукати небезпеку, тому рішення українських медійників суперечить професії.

"Смішно, що за журналістів вирішує федерація. Вона не може гарантувати безпеку. Я скільки їздив по різних країнах – я ніколи не цікавився питанням, чи захищає мене РФС. Та й якщо б раптом захищала – на власну кмітливість покладався б приблизно в тисячу разів грунтовніше, ніж на таку віртуальну підтримку.

Журналіст взагалі-то шукає небезпеку. Чи не уникає. Це не сци*лива, це ризикова професія. Українські журналісти вибрали ігнор. Типу – позиція. Але, хлопці, ваші аргументи жорстоко протистоять професії.

Воюємо? Так за можливість працювати в країні, з якою воюємо, журналіст, якщо він справжній, продасть найближчу рідню. Небезпечно? У Росії працюють в якості гастарбайтерів мільйони українців. І не думають про небезпеку. І це співвітчизники ваші. Їм не небезпечно. А вам, виявляється, федерація ср**ого футболу безпеку не гарантує.

Від того, що чемпіонат світу продинамила Україна, в світі нічого не трапиться. Світу плювати на Україну. Суть в іншому. Чи є журналістика в Україні? У Росії живуть і працюють мільйони українців. Тисячі українців беруть участь в лотереї квитків на чемпіонат. А ось журналісти якось засц*ли", – цитує Уткіна портал Паб Джон Донн.

Нагадаємо, що НСТУ відмовилась транслювати ЧС-2018.