УКР РУС

Усманов: Не веду з Кронке жодних переговорів щодо продажу своєї частки в Арсеналі

4 жовтня 2017 Читать на русском

Російський мільярдер Алішер Усманов опублікував заяву щодо того, що може продати свої акції Арсенала Стену Кронке.

"В останні дні були спекуляції про пропозицію, яка могла торкнутися моєї 30-відсоткової частки в Арсеналі. У цьому світлі хотілося б чітко прояснити, що я не веду з містером Кронке будь-яких переговорів про продаж. Мій інтерес до Арсеналу з самого початку носив довгостроковий характер. Мої наміри завжди полягали в тому, щоб купувати нові частки в клубі, якщо вони будуть доступні.

Так я зробив у випадку з часткою мого партнера по бізнесу Фархада Мошірі, збільшивши свою частку в Арсеналі з 15 до 30 відсотків. Так я поводився і у випадку з пропозицією, спрямованою мажоритарному акціонерові, згідно з яким клуб був оцінений в 2 мільярди фунтів. Ця пропозиція як і раніше в силі.

Я завжди був і залишуся затятим уболівальником Арсеналу. Свою 30-процентну частку розглядаю як важливий інструмент, що дозволяє відстоювати інтереси вболівальників клубу.

Хочу запевнити уболівальників, що я відкритий для різних варіантів розвитку подій в майбутньому. Можливе конструктивне партнерство з мажоритарним акціонером, можу викупити його частку як поодинці, так і в складі консорціуму. Якщо з'явиться група, яка розділяє мої погляди і погляди більшості уболівальників Арсеналу, можу розглянути і питання продажу своєї частки", – сказано в тексті, опублікованому в Твіттері журналістом Девідом Орнстайном.

Кронке хоче позбавити Усманова його акцій в Арсеналі та пропонує за них майже 600 млн євро