УКР РУС

Усім - пива! Анонс 38 туру АПЛ

24 травня 2015 Читать на русском

Сьогодні увечері команди і їх фани відзначать закінчення чергового сезону Прем'єр-ліги. Пивом "накачуватимуться", щоправда, з різним настроєм.

На тижні Девід Мойєс, наставник іспанського "Реал Сосьєдаду", а в недалекому минулому - один із найкращих тренерів АПЛ, дозволив собі радикальний висновок. За його словами, сезон 2014/15 виявився найгіршим у всій історії Прем'єр-ліги. Припущення - дискусійне, але десь шотландець має рацію. Наприклад, до матчів останнього туру дожила лише єдина інтрига - хто стане третім делегатом у Чемпіоншип, склавши компанію "Бернлі" і КПР.

Претендентів двоє - "Халл" та "Ньюкасл", і сьогодні "тиграм" допоможе лише диво. Команді Стіва Брюса потрібно обігрувати на своєму полі МЮ, до того ж сподіватися, що "Ньюкасл" не зможе перемогти "Вест Хем". В такому випадку "Халл" гарантовано збереже елітну прописку. Сюжет складний, але не фантастичний. Особливо через ганебну форму "сорок", які в останніх десяти матчах набрали лише... 1 очко. Виліт "Ньюкасла" у нижчий дивізіон став би проявом найвищої справедливості - так у футбол грати не можна. І все ж ми схиляємося до того, що команда Джона Карвера отримає ще один шанс у наступному сезоні. 

Прогноз "Футболу 24": "Халл Сіті" - МЮ - 1:1, "Ньюкасл" - "Вест Хем" - 0:0

Лідери. На п'єдесталі остаточна послідовність встановилася ще в минулому турі: "Челсі" - чемпіон, "Ман Сіті" - другий, "Арсенал" - третій. Сьогодні всі троє зіграють на своєму полі і, за логікою, повинні здобути перемоги. Особливо це потрібно "Челсі", який у минулому турі осоромився, розгромно програвши "Вест Бромвічу". "Сандерленд" вже умиротворений збереженням прописки, а тому на "Стемфорд Брідж" їде майже на екскурсію. Варто б на мажарній ноті закінчити і "Арсеналу", що в останніх трьох турах набрав лише 2 очки. На "Емірейтс" завітає "Вест Бром" Тоні Пюліса - цієї команди варто остерігатися, в чому нещодавно пересвідчилися МЮ і, власне, "Челсі". І все ж найскладніше доведеться "Ман Сіті". "Саутгемптон" має шанс фінішувати у топ-5, але для цього потрібні не лише невдачі "Тоттенхема" та "Ліверпуля", а й перемога на "Сіті оф Манчестер".

Прогноз "Футболу 24": "Челсі" - "Сандерленд" - 2:0, "Арсенал" - "Вест Бромвіч" - 1:0, "Ман Сіті" - "Саутгемптон" - 1:1

Серед інших матчів привертає увагу зустріч "Евертона" і "Тоттенхема" - хоча б суто з міркувань яскравої вивіски. Обоє не можуть занести собі цей сезон в актив, але намагатимуться закінчити його красиво. "Ліверпуль" їде до "Стока" на "Британію", де й відбудеться остаточне прощання Стівена Джеррарда з командою. Однак навряд чи це буде настільки емоційно, як тиждень тому на "Енфілді". Але, чорт забирай, останній матч Стіві за "Ліверпуль". Останній, Карл!

Всі - на "Кінг Пауер"! Безкоштовне пиво там литиметься рікою - за кошт "Лестера", звісно ж. Таким чином клуб віддячить своїм фанам, які до кінця вірили в команду Пірсона, хоч вона серйозно буксувала на екваторі сезону. Поки за бурштиновим напоєм шикуватимуться черги, "лиси" спробують здобути одинадцяту перемогу в сезоні, обігравши КПР. Рік тому обидва ці клуби підвищилися в класі, але зараз їх розділяє прірва у вісім очок. Із трьох новачків вижив лише найсильніший - це "Лестер".

Прогноз "Футболу 24": "Лестер" - КПР - 3:1, "Астон Вілла" - "Бернлі" - 1:0, "Крістал Пелас" - "Суонсі" - 1:1, "Евертон" - "Тоттенхем" - 1:1, "Сток Сіті" - "Ліверпуль" - 0:0

Олег Бабій, Футбол 24